Αρνείται τα πάντα τώρα ο Νίκος Μιχαλολιάκος

107

Αρνήθηκε τα πάντα. Την εμπλοκή της ΧΑ στη δολοφονία του Φύσσα, τα τάγματα εφόδου και τις εμπρηστικές ομιλίες του ναζιστικού περιεχομένου στην απολογία του ο αρχηγός του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Μεταξύ άλλων, κατά την απολογία του μίλησε για «πολιτική σκευωρία», ενώ αποδοκιμάστηκε όταν μπήκε στην αίθουσα από τους παρευρισκόμενους, ενώ οπαδοί του τον χειροκρότησαν. «Είμαι αθώος», είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος και τόνισε ότι «η δίωξη είναι προϊόν σκευωρίας και στόχευσης εικοσιπέντε χρόνων».

Επιχείρησε να διαχωρίσει τη στάση της ΧΑ από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και δέχθηκε βροχή ερωτήσεων από το δικαστήριο για το αν ενημερώθηκε και γιατί το βράδυ του φονικού.

Ο ίδιος είπε ότι: «Τη δολοφονία στο Κερατσίνι την καταδίκασα από την πρώτη στιγμή, αλλά μην ξεχνάμε ότι για ανάλογο περιστατικό δεν δικάστηκε ούτε κατηγορήθηκε ποτέ η ΟΝΝΕΔ ή η ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά τα ντοκουμέντα που υπάρχουν στη δικογραφία με τα τάγματα εφόδου και τις ναζιστικού περιεχομένου ομιλίες του, ο Μιχαλολιάκος, προσπάθησε να τα υποβαθμίσει, χαρακτηρίζοντάς τα «αποσπασματικές φράσεις».

«Δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση. Ποια εγκληματική οργάνωση; 25-30 χρόνια ήμασταν με γραφεία, τηλέφωνα, δημόσια παρουσία. Από το 1982 εγγράφως δηλώνουμε εθνικιστές, όχι ναζιστές. Είδαν τις δημοσκοπήσεις και έστησαν κατηγορητήρια», είπε.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει