Ζητούν στελέχωση του Γυμνασίου Βαγιωνιάς

74

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να στελεχωθεί το Γυμνάσιο Βαγιωνιάς με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό ζητά ο Δήμος Γόρτυνας.

“Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι, σχεδόν δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Γυμνάσιο υπολειτουργεί, καθώς δεν διαθέτει τους καθηγητές που απαιτούνται για την διεξαγωγή των μαθημάτων” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Με βάση τις απαιτήσεις του σχολικού προγράμματος για τους περίπου 30 μαθητές του Γυμνασίου Βαγιωνιάς, αυτή τη  στιγμή δεν καλύπτονται 33 ώρες φιλολογικών μαθημάτων, από έξι ώρες Θρησκευτικών, Αγγλικών και  Γαλλικών και από τρεις ώρες  Τεχνολογίας, Μουσικής και Καλλιτεχνικών.

«Εκφράζουμε, για ακόμα μια φορά, τον έντονο προβληματισμό και την απογοήτευσή μας για το γεγονός ότι τα παιδιά μας δεν έχουν ίση μεταχείριση με τους μαθητές των μεγάλων αστικών κέντρων. Οι μαθητές του Γυμνασίου Βαγιωνιάς χάνουν πολύτιμες διδακτικές ώρες, οι οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο – αν όχι ακατόρθωτο – να αναπληρωθούν” τονίζει, μεταξύ άλλων, η αρμόδια για θέματα Παιδείας αντιδήμαρχος, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει