Σχέδιο για τα πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα

269

Στόχο την αντιμετώπιση πιθανών πλημμυρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων στην ανατολική Κρήτη, έχει η συνεδρίαση που πραγματοποιείται στο Μύρτο της Ιεράπετρας αύριο.

Το σχέδιο για τη χειμερινή περίοδο 2019-2020 στην ανατολική Κρήτη, θα συζητηθεί στην κοινή σύσκεψη των συντονιστικών οργάνων πολιτικής προστασίας Ηρακλείου Λασιθίου που θα πραγματοποιηθεί στη δημοτική αίθουσα «Εμμανουήλ Δασκαλάκης» στην κοινότητα Μύρτος του Δήμου Ιεράπετρας.

Η σύγκληση των δύο συντονιστικών οργάνων γίνεται για πρώτη φορά και μάλιστα στην ενδοχώρα ύστερα από πρόταση του αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας και τεχνικού -μηχανολογικού εξοπλισμού Τάσου Κουρουπάκη και αποδοχής της πρότασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και των αντιπεριφερειαρχών των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου Νίκου Συριγωνάκη και Γιάννη Γουλιδάκη αντίστοιχα.

Η επιλογή του Μύρτους, όπως εξήγησε ο κ. Κουρουπάκης έγινε στο πλαίσιο της Αποκέντρωσης από τις πρωτεύουσες των μεγάλων πόλεων, αλλά και για τον πολύ σημαντικό λόγο, ότι στην περιοχή βρίσκεται η μεγάλη γέφυρα πρόσβασης -χαρακτηρισμένο ιστορικό μνημείο το οποίο έχει υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου χειμώνα.

Οι αντιπεριφερειάρχες στην πρόσκλησή τους προς τα μέλη των συντονιστικών οργάνων των δύο Περιφερειακών Ενοτήτων, αναφέρουν, ότι «Η συμμετοχή σας κρίνεται απαραίτητη για την πρόληψη και αντιμετώπιση τυχόν καταστροφικών φαινομένων της επερχόμενης χειμερινής περιόδου», ενώ στη θεματολογία της πρόσκλησης συμπεριλαμβάνεται και απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου στην ανατολική Κρήτη.

Η κοινή σύσκεψη στο Μύρτο, όπως ανέφερε ο κ. Κουρουπάκης γίνεται λίγες ημέρες μετά την κάθοδο στην Κρήτη του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και θα γίνει ενημέρωση με παράδοση χρήσιμου υλικού με χαρτογράφηση και επισημάνσεις όλων των επίμαχων-επικίνδυνων σημείων σε ποτάμια, ρέματα, απόκρημνες πλαγιές δίπλα και στο οδικό δίκτυο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει