ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΣΕ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ: Τελικά την… πλήρωσε η πρώην 

356

Άλλη  τροπή πήρε στη δικαστική αίθουσα η υπόθεση της ληστείας σε βάρος Ηρακλειώτη από δύο κουκουλοφόρους, οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι του και τον απείλησαν με μαχαίρι μπροστά στα έντρομα μάτια της μικρής του κόρης.

Το κοριτσάκι βλέποντας τους δύο δράστες να απειλούν τον πατέρα του σπάραξε στο κλάμα. Ο ένας ληστής κρατούσε ακινητοποιημένο τον πατέρα όσο ο συνεργός του έψαχνε ντουλάπες και συρτάρια για χρήματα και κοσμήματα.

Ακολούθως τον κλείδωσαν στο μπάνιο της μονοκατοικίας και τράπηκαν σε φυγή, φροντίζοντας προηγουμένως να κλέψουν και το πολυτελές αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο απ’ έξω.

Αποδείχτηκαν όμως μάλλον ατζαμήδες, καθώς στη βιασύνη τους τράκαραν το αυτοκίνητο, το οποίο τελικώς εγκατέλειψαν στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας αφού προηγουμένως το… ελάφρωσαν από το ηχοσύστημα που διέθετε.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι Αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτότητα δύο νεαρών Αλβανών, τους οποίους φέρεται να είχε υποδείξει στον παθόντα η τότε φίλη  του, επίσης Αλβανίδα, η οποία συμπτωματικά την ημέρα της ληστείας ταξίδευε στην πατρίδα της.

Τελικά στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθισαν οι δύο Αλβανοί με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία που ενήργησαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά, παραπέμφθηκε όμως και η τότε φίλη του παθόντα ως συνεργός. Η τελευταία δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Οι δύο συγκατηγορούμενοι της αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή με την αποδιδόμενη ληστεία. Όμως και ο ίδιος ο παθόντας φέρεται να είπε ότι δεν είναι οι κατηγορούμενοι οι κουκουλοφόροι που είχαν εισβάλλει στο σπίτι του και υποστήριξε ότι τους ενέπλεξε εξαιτίας των όσων του είχε πει η κοπέλα τότε.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε κατά πλειοψηφία αθώους τους δύο Αλβανούς λόγω αμφιβολιών, έκρινε όμως  ένοχη για συνέργεια την πρώην φίλη του παθόντα και την καταδίκασε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει