ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Ο Χαρδαλιάς συνάντησε τους δύο προέδρους

70

Με τους προέδρους των Συνδικαλιστικών Ενώσεων της Αστυνομίας Ηρακλείου και Λασιθίου, Γ. Πικράκη και Γ. Καρτσάκη, αντίστοιχα, συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Στη συζήτηση οι πρόεδροι τόνισαν ότι μετά τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τη χώρα μας, διαπιστώθηκε πόσο σημαντική είναι η σωστή οργάνωσή των Υπηρεσιών που αποτελούν την Πολιτική Προστασία. Βασικό στοιχείο για την σωστή οργάνωση της είναι η επικοινωνία και ότι η Κρήτη βασίζεται για την επικοινωνία – συντονισμό των αστυνομικών δυνάμεων, σε έναπαρωχημένο ασύρματο αναλογικό δίκτυο, το οποίο παρουσιάζει πολλά προβλήματα τα οποία περιγράφονται σε σχετικό υπόμνημα των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου – Ρεθύμνου – Λασιθίου,  που του καταθέσανε.

Ζήτησαν για την εξάλειψη των δυσκολιών, την άμεση αντικατάστασή του με ένα σύγχρονο ψηφιακό σύστημα επικοινωνίας, το οποίο θα καλύπτει όλη τη γεωγραφική έκταση του νησιού μας και θα εξασφαλίζει τον καλύτερο και ασφαλέστερο συντονισμό των δυνάμεων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο κ. Γενικός άκουσε με προσοχή τα όσα του τέθηκαν και δήλωσε ότι είναι γνώστης ήδη της κατάστασης και θα κάνει την οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί, για την αναβάθμιση του συστήματος επικοινωνίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οποιαδήποτε δυσκολία».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει