Παράταση για το Κτηματολόγιο

ΑΤΥΠΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΙΠΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

1,090

Τελικά την ανάγκη φιλοτιμία εποίησαν και έδωσαν παράταση, έστω και άτυπη για το Κτηματολόγιο.

Τα προβλήματα είναι τόσα πολλά στο Ηράκλειο, που δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.

Και επιβεβαιώθηκε η “Π” που είχε γράψει σχετικά. Απαντώντας χθες το βράδυ στη Βουλή στον Βασίλη Κεγκέρογλου, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος ανακοίνωσε άτυπη παράταση στις διαδικασίες κτηματογράφησης μέχρι τέλους του έτους, χωρίς να επιβάλλονται πρόστιμα.

Ο κ. Κεγκέρογλου τεκμηρίωσε την ανάγκη παράτασης, που προκύπτει τόσο από τη  μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, όσο και από τις ίδιες τις δηλώσεις που εκκρεμούν, το ακριβές νούμερο των οποίων δεν μπορεί να υπολογιστεί, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος και να δώσει παράταση συνολική μέχρι τέλους του έτους.

Στη συνέχεια, υπενθύμισε πως όλο το προηγούμενο διάστημα χάθηκε πολύτιμος χρόνος από την πολύμηνη «παράλυση» ουσιαστικά του Δημοσίου, το οποίο από τον Μάη έως και τον Ιούλιο βρισκόταν σε εκλογικούς ρυθμούς, ενώ  τόνισε ότι είχε δημιουργηθεί σε όλους τους πολίτες η πεποίθηση και για άλλη παράταση.

Ο αρμόδιος υπουργός στην απάντησή του δεσμεύτηκε στον κ. Κεγκέρογλου πως οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι τέλους του έτους θα γίνονται χωρίς πρόστιμο, κάνοντας λόγο για άτυπη παράταση, ενώ για τη συνέχεια εξήγγειλε κλιμακωτά πρόστιμα για όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει