Ο σεΐχης θέλει να επενδύσει στην Κρήτη

233

Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων του σεΐχη του Κατάρ Μοχάμεντ Αλ Θάνη, βρέθηκαν οι επενδύσεις που προγραμματίζει στην Κρήτη.

Ο σεΐχης βρίσκεται με μεγάλη αντιπροσωπεία της βασιλικής οικογένειας στην Αθήνα, πραγματοποιώντας υψηλού επιπέδου συναντήσεις, με στόχο τις επενδύσεις της οικογένειας τόσο στην ενέργεια όσο και στον Τουρισμό.

Στη διάρκεια των επαφών που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά το αυξημένο προσωπικό ενδιαφέρον του σεΐχη Μοχάμεντ Αλ Θάνη, γιου του σεΐχη Φαϊσάλ και προέδρου της εταιρίας Powerglobe, για τον Αθερινόλακο, όπου πρόσφατα αγόρασαν έκταση για να υλοποιήσουν τα επενδυτικά σχέδια της βασιλικής οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της πλωτής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής, έχει ως στόχο του την κάλυψη των ηλεκτρικών αναγκών της Κρήτης.

Το έργο αποτελείται από την ανάπτυξη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων παραγωγής φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένων αυτοπροστατευτικών Powerboats, αυτοεγκατεστημένων πλατφορμών επαναεριοποίησης, πλωτών αποθηκευτικών μονάδων και αυτόνομων συστημάτων μεταφοράς στον Αθερινόλακκο.

Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο έργο ηλεκτρικής ενέργειας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, συνδυάζοντας την πλωτή γενιά και την εγκατάσταση FSRU.

Εκτός όμως από το έργο στον Αθερινόλακο, ο σεΐχης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο οποίο και διαμένει, όσο όμως και για το King George που βρίσκεται δίπλα σε αυτό στην καρδιά της Αθήνας.

Ο σεΐχης Faisal του Κατάρ, ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας του, συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις με υψηλόβαθμα επιχειρηματικά στελέχη στην Αθήνα και στη διάρκειά τους έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να επενδύσει στον τομέα του Τουρισμού στην χώρα και σε εταιρείες στο τομέα της ενέργειας.

Μάλιστα, θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα, στα νησιά της χώρας και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η επίσημη αντιπροσωπεία αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα για Ντόχα αύριο το πρωί.

Η επίσημη αντιπροσωπεία έφτασε την Κυριακή αργά το απόγευμα από την Ντόχα στην Αθήνα, με ιδιωτικό αεροπλάνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ARTIC, έχει πια στην κατοχή της εδώ και δύο ημέρες το ξενοδοχείο Sheraton & Marriott στην Κωνσταντινούπολη.

Η Al Faisal Holding είναι ο μεγαλύτερος Επενδυτικός Όμιλος στο Κατάρ, έχοντας αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία σε 30 χώρες παγκοσμίως, τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχεία, μαρίνες, αεροδρόμια, τράπεζες, στον τομέα της ενέργειας και της ναυσιπλοΐας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει