Δύο κοινοπραξίες για το μεγάλο καλώδιο

63

Στόχο να έχουν υπογραφεί όλες οι απαραίτητες συμβάσεις με κάθε ανάδοχο του έργου ως το 2020 για να εκκινήσουν άμεσα οι εργασίες κατασκευής, έχει η Αριάδνη Interconnection αναφορικά με τη μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική.

Στον σχετικό διαγωνισμό για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, μέσω Μαλεβιζίου, συνολικά συμμετείχαν δύο ενώσεις εταιρειών. Η υποβολή των προσφορών στον διαγωνισμό για τους σταθμούς μετατροπής διασύνδεσης ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, ενώ όπως προκύπτει από την αποσφράγιση των τεχνικών προσφορών που έγινε χθες, στον διαγωνισμό συμμετέχουν οι ενώσεις εταιρειών ΤΕΡΝΑ-SIEMENS και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-GENERAL ELECTRIC-NARI.

Διευκρινίζεται ότι το έργο αφορά τη Μελέτη, Προμήθεια και Εγκατάσταση δυο Σταθμών Μετατροπής Εναλλασσόμενου/Συνεχούς Ρεύματος και ενός Υποσταθμού για την Ηλεκτρική Διασύνδεση Συνεχούς Ρεύματος μεταξύ Κρήτης και Αττικής (2 x 500 MW).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 380.000.000 ευρώ και η διάρκεια υλοποίησης του είναι 36 μήνες. Το Έργο πρόκειται να ενταχθεί για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των προσφορών για τους Σταθμούς Μετατροπής, η Διασύνδεση Κρήτης και Αττικής μπαίνει σε τροχιά πλήρους υλοποίησης.

Η Αριάδνη Interconnection έχει στόχο να υλοποιήσει ό,τι είναι δυνατόν για να ολοκληρωθεί η τεχνική αξιολόγηση των προσφορών πριν το τέλος του τρέχοντος έτους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει