Θα «μπαλόταραν» στον γάμο με… κόκα

ΜΕΓΑΛΟ… ΓΑΤΟΝΙ Ο ΜΑΣΚ

292

Εμβρόντητος… για το περιεχόμενο του δέματος που είχε αναλάβει να προωθήσει στην Κρήτη μέσω μεταφορικής εταιρείας εμφανίζεται ο 42χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα ενώπιον της αρμόδιας ανακρίτριας Ηρακλείου δεδομένου ότι το πακέτο βρέθηκε να περιέχει περισσότερο από ένα κιλό κοκαΐνη (1.155 γρ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 42χρονος ισχυρίζεται ότι δεν είχε ιδέα για τα ναρκωτικά και αφηγήθηκε τη δική του εκδοχή  στα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Υποστηρίζεται ότι πριν από μέρες και ενώ ταξίδευε με το πλοίο της γραμμής για Πειραιά γνωρίστηκε με Αλβανό συνεπιβάτη, ο οποίος του πρότεινε να αναλάβει να μεταφέρει στην Κρήτη τρία κουτιά με σφαίρες,  με το ανάλογο οικονομικό αντάλλαγμα για την εξυπηρέτηση.

Ο 42χρονος αποδέχθηκε την πρόταση, συναντήθηκαν την επομένη, «τσέκαρε» πράγματι ότι τα κουτιά περιείχαν σφαίρες και ανέλαβε να τα αποστείλει στην Κρήτη με το πλοίο της γραμμής μέσω μεταφορικής εταιρείας.

Το σκηνικό με τον… άγνωστο Αλβανό επαναλήφθηκε δύο-τρεις ημέρες πριν την σύλληψη του 42χρονου. Αυτή τη φορά ο Αλβανός φέρεται να του ζήτησε να αναλάβει την αποστολή-παραλαβή δέματος που θα περιείχε ένα πιστόλι.

«Για μπαλοθιές σε γάμο όπως επιτάσσει το κρητικό έθιμο» φέρεται να του είπε. Το δέμα παραδόθηκε στα χέρια του σφραγισμένο και έτσι, κατά τους ισχυρισμούς του, δεν είχε τη δυνατότητα να τσεκάρει το περιεχόμενό του.

Το έδωσε σε μεταφορική εταιρεία και εκείνος επέστρεψε αεροπορικώς στο Ηράκλειο. Μάλιστα τα στοιχεία του αποστολέα-παραλήπτη είχαν παραλλαχθεί ελαφρώς  ώστε να μην παραπέμπουν ευθέως στο δικό του επώνυμο.

Ο Μασκ ήταν εκείνος που… ξεμασκάρωσε το δέμα με την κόκα. Το εκπαιδευμένο σκυλί ανίχνευσης ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου… έστειλε σήμα στον συνοδό του και στα υπόλοιπα στελέχη της Ομάδας. Έτσι όταν ο 42χρονος πήρε να παραλάβει το δέμα, έτυχε… θερμής υποδοχής.

Στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου διενεργούν συστηματικά ελέγχους σε δέματα που διακινούνται μέσω των πλοίων από μεταφορικές εταιρείες και οι έλεγχοι αυτοί, όπως διαμηνύεται, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει