Ποιος είναι ο ληστής των σούπερ-μάρκετ στο Ηράκλειο;

ΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

1,863

Γη και ουρανό έχουν κινήσει οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες που θα τους οδηγήσουν στον ληστή των σούπερ-μάρκετ.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το άτομο που το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου μπήκε ένοπλο σε σούπερ-μάρκετ στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων είναι το ίδιο πρόσωπο με εκείνο που και πάλι ένοπλο έκανε το «πέρασμά» του από σούπερ-μάρκετ στην οδό Μάχης Κρήτης, ακριβώς δέκα ημέρες μετά.

Με… ανεπαίσθητες διαφοροποιήσεις, κυρίως ως προς τα στοιχειώδη μέτρα κάλυψης των χαρακτηριστικών του, ο… μοναχικός ένοπλος ληστής επιζητά να κάνει διακριτικά τη… δουλειά του, παρά τον θόρυβο που αναπόφευκτα προκαλεί με τη δράση του.

Στο δεκαήμερο που μεσολάβησε από την πρώτη ένοπλη ληστεία, στο δεύτερο «χτύπημα» ο δράστης εμφανίζεται ένα «κλικ» πιο αποφασιστικός και πιο σίγουρος για τις κινήσεις του. Και πάλι όμως προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και να φύγει όσο πιο…αναίμακτα γίνεται, παρά το γεγονός ότι μετά από κάθε «χτύπημα» προστίθεται και ένα επιπλέον κομμάτι στο παζλ των Αρχών.

Εικόνα για τον σωματότυπό  του και κάποια χαρακτηριστικά του υπάρχει ως έναν βαθμό με τη βοήθεια υλικού από τις κάμερες ασφαλείας αλλά και τις καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων. Επίσης, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει και βιολογικό υλικό αν ισχύει η πληροφορία ότι ο ληστής, πριν το πρώτο χτύπημα, κάπνισε ένα τσιγάρο κοντά στο κατάστημα.

Όμως ποιος είναι αυτός; Σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου προσπαθούν να απαντήσουν με την ενεργοποίηση δικτύου πληροφοριοδοτών που πιθανότατα έχουν ακούσει κάτι ή αναγνωρίζουν κάποιον στο προφίλ του δράστη όπως αυτό αποτυπώνεται στις κάμερες ασφαλείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μία λίστα πιθανών υπόπτων και έχουν γίνει κρούσεις, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον έως χθες.

Θεωρείται πάντως ότι ο ληστής  νιώθει… οικεία τα δυτικά προάστια του Ηρακλείου-και γι’ αυτό επιλέγει να χτυπήσει σούπερ-μάρκετ προς εκείνες τις περιοχές. Θα υποστήριζε κανείς ότι δεν έχει το προφίλ του κλασικού ληστή, υπό την έννοια του ψυχρού επαγγελματία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο παρελθόν δεν έχει επιδείξει παραβατική συμπεριφορά, έστω και ήπια.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου «δουλεύουν» κάθε πληροφορία που θα τους βοηθήσει να φθάσουν στην ταυτότητα του δράστη πριν «τριτώσει» το κακό. Και θέλουν να κλείσουν αυτή την εκκρεμότητα το συντομότερο δυνατό, καθώς μέσα στον Νοέμβριο-Δεκέμβριο θα έχουν να διαχειριστούν και άλλα σοβαρά θέματα που απαιτούν ειδικούς σχεδιασμούς και διάθεση δυνάμεων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει