Αναζητούν συμμαχίες στο ΤΕΕ/ΤΑΚ

388

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεχιζόταν η καταμέτρηση του εκλογικού αποτελέσματος του ΤΕΕ ΤΑΚ, τα μέλη του οποίου προσήλθαν στις κάλπες για να αναδείξουν τα νέα όργανα διοίκησης.

Οι πέντε κάλπες άνοιξαν στα γραφεία του  Επιμελητηρίου στις 8.00 το πρωί και μέχρι τις 7.00 το απόγευμα είχαν τη δυνατότητα να προσέρχονται τα μέλη του για να ψηφίσουν και να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία  που θα καθορίσει τη νέα σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής και των οργάνων του ΤΕΕ/ΤΑΚ.

Όπως προκύπτει, η συμμετοχή των μελών του Επιμελητηρίου ήταν αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία σε ποσοστό 10%.

Ακριβώς επειδή η καταμέτρηση των ψήφων άρχισε από τα αποτελέσματα που αφορούν στο κεντρικό ΤΕΕ, υπήρξε σημαντική χρονοκαθυστέρηση στην  ανάδειξη του τελικού αποτελέσματος για τη Διοικούσα Επιτροπή.

Στις εκλογές του Επιμελητηρίου, όπως είναι γνωστό, συμμετείχαν τέσσερις παρατάξεις -σε ότι αφορά τον νομό Ηρακλείου- που έδωσαν σκληρή μάχη για την τελική επικράτηση. Πρόκειται για την ΑΜΑΚ (Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης), για τη Δ.Κ.Μ. (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών) για την παράταξη open ΤΕΕ (ανοικτό ΤΕΕ-ΤΑΚ) και την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ.

Ωστόσο αυτό το οποίο διαφάνηκε από τα πρώτα στοιχεία ήταν ότι καμία από τις παρατάξεις δεν κατάφερε να αγγίξει την πολυπόθητη αυτοδυναμία, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι μοιραία ανοίγει για μια ακόμα φορά το μεγάλο κεφάλαιο των συνεργασιών.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει