ΝΕΟΦΥΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Το “Δημοσκόπιο” τις βάζει στην… αγορά

153

Η έναρξη της λειτουργίας του νέου συνεργατικού χώρου εργασίας (Co-Working Space)του «Δημοσκοπίου» ανακοινώθηκε και επίσημα χθες από τον Δήμο Ηρακλείου.

Ο συνεργατικός χώρος (Co-Working Space ) είναι ένας νέος πλήρως εξοπλισμένος χώρος που έρχεται να καλύψει σύγχρονες ανάγκες εργασίας για νεοφυείς – υπό ίδρυση επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να εργαστούν και να συν-εργαστούν σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον για ένα μικρό ή και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία των ενδιαφερόμενων.

Ο χώρος είναι κατάλληλος για ένα άτομο ή για ολόκληρη ομάδα και παρέχει στους χρήστες του πλήρως κλιματιζόμενους κοινόχρηστους ή αποκλειστικής χρήσης ευέλικτους χώρους γραφείων, επικοινωνίες ασύρματου και ενσύρματου δικτύου υψηλών ταχυτήτων, δυνατότητα έγχρωμων ψηφιακών εκτυπώσεων σε εκτυπωτές ή plotter και αίθουσα συμβουλίων για συνεδριάσεις και παρουσιάσεις με οθόνη υψηλής ευκρίνειας.

Βρίσκεται στην Νέα Αλικαρνασσό (Λ. Ικάρου 66), δίπλα σε στάση τακτικής αστικής συγκοινωνίας, σε απόσταση πέντε λεπτών από τον αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και παρέχει την δυνατότητα πρόσβασης και σε άτομα με αναπηρίες.

Δωρεάν χρήση τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του χώρου. Από την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 το «Δημοσκόπιο» θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ χρήση του συνεργατικού χώρου Co-Working Space, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους χρήστες, να γνωρίσουν από κοντά τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που τους παρέχει.

Επίσης όπως ανακοινώθηκε και μετά τις 8 Νοεμβρίου, όσοι ενδιαφέρονται, για λίγο χρονικό διάστημα θα μπορούν να κάνουν χρήση του χώρου δωρεάν. Παράλληλα θα συγκροτηθούν υποστηρικτικές ομάδες από ειδικούς οι οποίοι θα καθοδηγούν τους νέους επιχειρηματίες στα πρώτα τους βήματα.

«Από σήμερα ξεκινά για το Δημοσκόπιο η εφαρμογή ενός από τους σκοπούς δημιουργίας του. Ο σκοπός αυτός είναι η βοήθεια ανθρώπων που έχουν μια ιδέα και επιχειρηματική και το θέλουν να την περάσουν στην αγορά.

Τους δίνουνε τη δυνατότητα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα μέσω του Δημοσκοπίου» τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος του Δημοσκοπίου, Νίκος Αγγελάκης σημειώνοντας ότι « είναι ένας χώρος επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και δημοκρατικά δομημένου διαλόγου.

Ο χώρος θα πάρει ακόμα μεγαλύτερη ζωντάνια και ζωή. Αυτό το έργο σιγά σιγά θα μεγαλώνει και θα αυξάνεται στους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν και να μεγαλουργήσουν».

Από την πλευρά του ο Υπεύθυνος Διαχείρισης και Συντονισμού, Βασίλης Εφραίμογλου τόνισε ότι «έχουμε δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις για ένα δυναμικό ξεκίνημα. Οι χώροι αυτοί θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ανθρώπους που εργάζονται για έναν κοινό σκοπό, προκειμένου να έχουν ολοκληρωμένες δομές υποστήριξης».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει