Αθώος λόγω άμυνας ο 45χρονος για τη δολοφονία Δουρουντάκη

ΣΧΕΔΟΝ ΟΜΟΦΩΝΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ - Ξέσπασε η χήρα του 70χρονου

305

Μετά από μία μαραθώνια διάσκεψη που κράτησε σχεδόν τρεις  ώρες, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου αθώωσε με συντριπτική πλειοψηφία (μειοψήφησε μόνο η πρόεδρος της έδρας) τον 45χρονο Σφακιανό για τη δολοφονία του 70χρονου συντοπίτη του, Παντελή Δουρουντάκη, τον οποίο στη συνέχεια  μπάζωσε μαζί με το αυτοκίνητο του δέκα μέτρα κάτω από τη γη, στην περιοχή του Αλικιανού.

Όταν η πρόεδρος ανακοίνωσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου δεν …κινήθηκε φύλλο στο κατάμεστο ακροατήριο. Πέρασαν δύο-τρία λεπτά μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι ο 45χρονος είχε μόλις κηρυχθεί αθώος.

Δύο τακτικοί δικαστές και τέσσερις ένορκοι είχαν πειστεί ότι αναγκάστηκε να σκοτώσει τον Δουρουντάκη, ευρισκόμενος σε άμυνα. Μόνο η πρόεδρος είχε την άποψη ότι έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος ανθρωποκτονίας σε βρασμώ ψυχής.

Ο 45χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, διατήρησε την ψυχραιμία του στο άκουσμα της απόφασης που τον στέλνει πίσω στην οικογένεια του. Το ίδιο και οι συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια σε ένδειξη συμπαράστασης.

Πολλοί δεν πίστευαν στα αυτιά τους. Αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν να απομακρύνουν  από την αίθουσα τον 45χρονο αλλά και τους άλλους δύο συγκατηγορούμενους του, οι οποίοι επίσης κηρύχθηκαν αθώοι.

Αυτό συμβαίνει λίγο πριν το ξέσπασμα της χήρας Δουρουντάκη.

Ουρλιάζει, διαμαρτύρεται. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο δολοφόνος, όπως λέει, του άνδρα της θα μείνει ατιμώρητος και θα επιστρέψει στο σπίτι του σαν να μην συμβαίνει το παραμικρό.

Ο 45χρονος εξ αρχής είχε υποστηρίξει ότι αναγκάστηκε να πυροβολήσει τον 70χρονο καθώς βρέθηκε σε άμυνα. Από ΄κει και μετά πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να συγκαλύψει την πράξη του.

«Πυροβόλησα τον Παντελή γιατί δεν είχα άλλη επιλογή. Ντρέπομαι για όσα έκανα μετά τον πυροβολισμό».

Μάλιστα προανακριτικά και στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Χανίων είχε υποστηρίξει ότι αμέσως μετά το κακό που έγινε, πήγε στο Άγιο Όρος και έκανε μνημόσυνο στο θύμα ενώ απευθύνθηκε και σε ψυχίατρο καθώς έπαθε κατάθλιψη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει