ΟΔΗΓΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Του άνοιξε το κεφάλι με πορσελάνινα σκόρδα

502

Εκτός ελέγχου έχει τεθεί η κατάσταση στους δρόμους του Ηρακλείου όπου σχεδόν καθημερινά εκτυλίσσονται απίστευτα περιστατικά μεταξύ οδηγών για ασήμαντες αφορμές.

Για μία προσπέραση, για ένα παρκάρισμα, για ένα κορνάρισμα,  άνθρωποι που ούτε καν γνωρίζονται μεταξύ τους φθάνουν στο σημείο να παίξουν ξύλο  και να καταλήξουν ακόμα και στο νοσοκομείο.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την υπόθεση του Αντισκαρίου κατά την οποία ένας συνάνθρωπός μας βρήκε φρικτό θάνατο με αφορμή μία οδηγική παρατήρηση. Και αν η συγκεκριμένη υπόθεση πήρε τεράστιες διαστάσεις λόγω ακριβώς του θανάτου που υπήρξε, πολλές άλλες παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό επειδή τα θύματα επέστρεψαν στα σπίτια τους ή διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με κάποια κατάγματα, τραύματα ή μώλωπες.

Ανησυχεί η αύξηση των περιστατικών κοινωνικής βίας που σχετίζεται με την οδήγηση. Η λογική έχει παραχωρήσει τη θέση της στην παράνοια και η ψυχραιμία στα νεύρα. Με το «καλημέρα» οδηγοί είναι έτοιμοι να «αρπάξουν» φωτιά, να βρίσουν τον άλλον, να κατέβουν να  δείρουν με χέρια-πόδια ή με ό,τι άλλο μέσο είναι πρόσφορο την στιγμή εκείνη: μαχαίρι, μαγκούρες, μπουλόνι…  Τρομακτική επιθετικότητα.

Φθάσαμε στο σημείο η κλασσική πλέον μούντζα του …Ελληνάρα να θεωρείται η πιο ήπια μορφή αντίδρασης.

Του άνοιξε το κεφάλι με πορσελάνινα σκόρδα

Με μία αρμαθιά πορσελάνινων σκόρδων  40χρονος οδηγός άνοιξε το κεφάλι 41χρονου οδηγού στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων μετά από φραστικό επεισόδιο για ασήμαντη αφορμή.

Ο 41χρονος χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε ράμματα ενώ η υπόθεση έφθασε μέχρι την αίθουσα του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου αφού ο 40χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά ο 41χρονος σταμάτησε με το αυτοκίνητο του για να αγοράσει κάτι από παρακείμενο κατάστημα.

Όταν επιβιβάστηκε ξανά στο όχημα και επιχείρησε να φύγει, τον προσπέρασε με το αυτοκίνητο του ο 40χρονος, ο οποίος άρχισε να κάνει χειρονομίες με το χέρι του θεωρώντας ότι ο άλλος οδηγός πήγε να του κλείσει το δρόμο.

Η χειρονομία έφερε κορνάρισμα αντίδρασης και τα δύο οχήματα ακινητοποιήθηκαν με τους οδηγούς να αποβιβάζονται και να τα… λένε στη μέση του δρόμου, μπροστά σε δεκάδες περαστικούς και άλλους οδηγούς.

Ξέχασε το κινητό του στο καπό

Ο διαπληκτισμός, ωστόσο, δεν ήταν αναίμακτος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 40χρονος άρπαξε από το αυτοκίνητο του ένα διακοσμητικό που είχε περάσει στον καθρέφτη- μία αρμαθιά πορσελάνινων σκόρδων- και το… κατέβασε με δύναμη στο κεφάλι του άλλου οδηγού με αποτέλεσμα να του το ανοίξει.

Στην συνέχεια έτρεξε να επιβιβαστεί και πάλι στο όχημα του και να φύγει.

Δεν είχε αντιληφθεί όμως ότι το κινητό του τηλέφωνο είχε πέσει στο καπό του αυτοκινήτου του παθόντα.

Το κινητό παραδόθηκε στην Αστυνομία και μέσω αυτού εντοπίστηκε η ταυτότητα του κατηγορούμενου.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Μάρτιο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει