Επιχειρηματίας: «Με απειλεί ότι θα κάψει εμένα και τα παιδιά μου»

ΞΑΝΑ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ

271

Από την αίθουσα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου με χειροπέδες στα χέρια βρέθηκε ξανά  το ζευγάρι που κατηγορείται ότι είχε εξαπατήσει ή αποπειράθηκε να εξαπατήσει επιχειρηματίες με το πρόσχημα ότι η 45χρονη γυναίκα είναι στέλεχος του ΣΔΟΕ Αθήνας και είχε τη δυνατότητα να μπλοκάρει φορολογικούς ελέγχους σε βάρος τους.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τον Μάιο του 2020 λόγω απουσίας μαρτύρων  αλλά και γιατί η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε τον απαραίτητο χρόνο για την προσκόμιση εγγράφων.

Η 45χρονη Ηρακλειώτισσα και ο 37χρονος Σύρος σύζυγος της-ο οποίος με βάση τις καταθέσεις παρουσιαζόταν ως πράκτορας της ΕΥΠ ή του FBI-δεν πρόλαβαν να σηκωθούν από το εδώλιο και αστυνομικοί τους πέρασαν εκ νέου χειροπέδες για άλλη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους.

Όπως έγινε γνωστό, υποβλήθηκε εναντίον τους νέα μήνυση για απειλή από τον 40χρονο ιδιοκτήτη της τεχνικής εταιρείας, ο οποίος έκανε και την αρχική καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ για την απάτη. Ο ίδιος υποστήριξε ότι μετά την πρώτη αναβολή, δηλαδή την Τετάρτη, ο 37χρονος κατηγορούμενος τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο και άρχισε να τον απειλεί.

«Θα κάψω και σένα και τα παιδιά σου αν τολμήσεις να πατήσεις το πόδι σου στα δικαστήρια για να καταθέσεις» φέρεται να του είπε, όπως μας μετέφερε χθες, παρουσία συγγενών και φίλων του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Αστυνομία, το ζευγάρι και ένα ακόμα άτομο, το οποίο επίσης κατηγορείται, φέρεται να προσέγγιζαν επιχειρηματίες του Ηρακλείου και ισχυριζόμενοι ότι η γυναίκα είναι στέλεχος του ΣΔΟΕ Αθήνας, τους ενημέρωναν ψευδώς ότι επίκειται έλεγχος από την συγκεκριμένη υπηρεσία στην επιχείρηση τους.

Τους έπειθαν ή προσπαθούσαν να τους πείσουν ότι υπάρχει καταγγελία για φορολογικές ατασθαλίες και θα μπορούσαν να παρέμβουν για να μπλοκάρουν τον έλεγχο και την επιβολή προστίμων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει