Ποιοι δικαιούνται μεσιτική αμοιβή

146

Ο Σύλλογος Μεσιτών Ηρακλείου – Ανατ. Κρήτης στο πλαίσιο της πάταξης της παραμεσιτείας ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι σύμφωνα με τον Νόμο 4072/12 δεν δικαιούνται μεσιτική αμοιβή όσοι δεν έχουν την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

Ο Σύλλογος στη σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

* Ζητήστε από τους κτηματομεσίτες να σας επιδείξουν την άδειά τους.

* Μην εμπιστεύεστε άτομα που απλώς δηλώνουν κτηματομεσίτες.

* Δεν έχετε υποχρέωση καταβολής μεσιτικής αμοιβής αν δεν είναι νόμιμος κτηματομεσίτης.

Οι Κτηματομεσίτες (είναι υποχρεωμένοι στις δημοσιεύσεις – αγγελίες στον τύπο εφημερίδες και Internet), να δηλώνουν την επαγγελματική τους μεσιτική ιδιότητα, διαφορετικά εμφανιζόμενοι ως ιδιώτες, παραπλανούν τους καταναλωτές και συνιστά πειθαρχικό αδίκημα σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας και Πρακτικής της Ομοσπονδίας Αστικών Συμβάσεων Μεσιτών Ελλάδας.

Παρακαλούμε, εάν πέσει στην αντίληψη σας ότι κάποιος ενεργεί μεσιτικές εργασίες χωρίς την απαιτούμενη άδεια ή δημοσιεύει παραπλανητικές αγγελίες, (δεν δηλώνει την μεσιτική του ιδιότητα), να ενημερώνετε άμεσα το Σύλλογο Μεσιτών στο τηλ.: 2810- 242050 ή με φαξ: 2810- 241355 ή με e-mail: [email protected]

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα διενεργεί τακτικούς ελέγχους για την πάταξη της παραμεσιτείας και θα οδηγεί τους παραβάτες στη Δικαιοσύνη”.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει