«Σχεδόν πέθανα, αλλά το έκανα κωμική παράσταση»

“Η ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ“, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΑΝΑ, ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ “Π” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ

1,570

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΡΑΝΑ στην καινούργια της παράσταση “Staying Alive” (Σχεδόν Πέθανα)Με την ψήφο  1 εκατ. ψηφοφόρων αναδείχθηκε “η πιο αστεία γυναίκα στον κόσμο”, το CNN  την είχε συμπεριλάβει στους πιο αστείους κωμικούς παγκοσμίως, ενώ κέρδισε την τρίτη θέση στο  διαγωνισμό Funniest Person In The World, του Laugh Factory, το 2016.

Η δικιά μας, η αγαπημένη stand-up κωμικός, η Ελληνίδα Κατερίνα Βρανά πέταγε στις δικές της κορυφές όταν σε μια περιοδεία στη μακρινή Μαλαισία αρρώστησε τόσο βαριά που έφτασε σε σημείο να κινδυνέψει η ζωή της.

Η Κατερίνα σώθηκε, αλλά ακόμη αντιμετωπίζει προβλήματα με την κίνηση, την όραση και την ομιλία της.

Αυτό, όμως, δεν τη σταματά όχι μόνο  απ’ το ν’ ανέβει στη σκηνή, αλλά να κάνει εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας, από τις οποίες φυσικά δεν μπορούσε να λείπει και τον Ηράκλειο.

“Αρρώστησα πολύ σοβαρά – αναφέρει μιλώντας στην “Π” – σε σημείο που σχεδόν πέθανα. Για παραπάνω λεπτομέρειες, ελάτε να δείτε την παράσταση. Δεν μπορώ να τα πω όλα εδώ”.

Η ίδια πάνω σε αμαξίδιο επί σκηνής   περιγράφει την περιπέτεια της υγείας της, αποτελώντας με τη στάση της  παράδειγμα δύναμης και αισιοδοξίας.

“Για μένα – επισημαίνει – ήταν απόλυτα φυσικό να περιγράψω την περιπέτεια υγείας μου όπως την έζησα με όλα τα στενάχωρα και όλα τα πολύ αστεία σημεία της.

Επειδή δουλειά μου είναι να είμαι κωμικός, ο τρόπος που το περιέγραψα ήταν σε μια κωμική παράσταση.

Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη εσωτερική διαδικασία, γιατί είναι κάτι φυσικό για μένα. Λατρεύω τη δουλειά μου κι αυτό που κάνω”.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη της Κατερίνας Βρανά είναι η ακόλουθη:

“Σπάνια νομίζει κανείς ότι μπορεί να πεθάνει από κούραση”

– Τι συνέβη εκεί στη μακρινή Μαλαισία;

– Αρρώστησα πολύ σοβαρά σε σημείο που σχεδόν πέθανα. Για παραπάνω λεπτομέρειες, ελάτε να δείτε την παράσταση. Δεν μπορώ να τα πω όλα εδώ.

– “Ήμουν σαν ένας υπολογιστής που κράσαρε” είχες πει σε μια συνέντευξη σου. Όσον αφορά στα επαγγελματικά σου, ήσουν   πολύ καλά:  το CNNσε είχε συμπεριλάβει στους πιο αστείους κωμικούς παγκοσμίως και  είχες κέρδισε την τρίτη θέση στον διαγωνισμό FunniestPersonInTheWorld, του LaughFactory, το 2016. Πίεζες εκείνη την εποχή τον εαυτό σου  υπερβολικά για ανάλογη συνέχεια;

 

Πίεζα τον εαυτό μου πάρα πολύ και παρα- μέλησα τελείως την υγεία μου

– Ναι, βέβαια. Πίεζα τον εαυτό μου πάρα πολύ και παραμέλησα τελείως την υγεία μου. Εδώ που τα λέμε, σπάνια νομίζει κανείς ότι θα πεθάνει από την κούραση (κυριολεκτικά). Ο οργανισμός μου αυτή τη στιγμή κάνει φορμάτ μετά από κρασάρισμα.

-Ποια ήταν η εσωτερική διαδικασία που σου έδωσε ώθηση ώστε να κάνεις το “σχεδόν πέθανα” και μάλιστα τρεις φορές σε stayingalive, όπως είναι ο τίτλος της παράστασης, αποτελώντας πηγή έμπνευσης, ζωής, αλλά και αισιοδοξίας για όλους εμάς;

– Για μένα ήταν απόλυτα φυσικό να περιγράψω την περιπέτεια υγείας μου όπως την έζησα, με όλα τα στενάχωρα και όλα τα πολύ αστεία σημεία της. Επειδή δουλειά μου είναι να είμαι κωμικός, ο τρόπος που το περιέγραψα ήταν σε μια κωμική παράσταση. Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη εσωτερική διαδικασία, γιατί είναι κάτι φυσικό για μένα. Λατρεύω τη δουλειά μου κι αυτό που κάνω. Και σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.

 

“Προσπαθώ να ενστερνιστώ έναν ρυθμό ζωής που δεν με ωθεί στα άκρα”

– Τι  άφησες πίσω σου και τι  ενστερνίστηκες μετά την περιπέτειά σου;

– Προσπαθώ να αφήσω πίσω μου το άγχος και την απίστευτη πίεση και να ενστερνιστώ έναν ρυθμό ζωής που μου ταιριάζει και δεν με ωθεί στα άκρα. Να τονίσω πως είμαι σε προσπάθεια ακόμη. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αγχώνομαι ή δεν πιέζομαι, αλλά προσπαθώ.

 -Πώς ήταν η πρώτη φορά που ανέβηκες σε σκηνή μετά και μάλιστα σε αμαξίδιο;

– Πολύ πιο ξεκούραστη από τις άλλες φορές, γιατί ήμουν καθιστή (γέλια).

Δεν έχουμε αρκετή επίγνωση γύρω από τις ανάγκες των ΑμεΑ, των αρρώστων  ή και των ανθρώπων που απλώς έχουν σπάσει το πόδι τους. Οπότε τα πράγματα είναι δύσκολα ακόμη, αλλά πιστεύω ότι είμαστε  πλέον σε θέση για να το αλλάξουμε αυτό

-Τώρα που  χρησιμοποιείς αμαξίδιο, πως είναι η ζωή των ΑμεΑ στη χώρα μας;

– Η χώρα μας είναι ακόμη σε στάδιο που αναπτύσσεται σε αυτό το θέμα, γιατί δεν έχουμε αρκετή επίγνωση γύρω από τις ανάγκες των ΑμεΑ, των αρρώστων ή και των ανθρώπων που απλώς έχουν σπάσει το πόδι τους. Οπότε τα πράγματα είναι δύσκολα ακόμη, αλλά πιστεύω ότι είμαστε πλέον σε θέση για να το αλλάξουμε αυτό.

 

Στις 26-27 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

Η παράσταση  «Staying Alive» (Σχεδόν Πέθανα) θα παρουσιαστεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 9.15 το βράδυ στο θέατρο «Αστόρια».

Στο ολοκαίνουριο stand-up show της η Κατερίνα θα μιλήσει για όλα!

Για Μαλαισιανούς, Άγγλους κι Έλληνες γιατρούς, τσαχπίνες νοσηλεύτριες και γοητευτικούς φυσικοθεραπευτές.

Για το πώς η κορτιζόνη αντικαθιστά το μπότοξ, αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά ένα σωστό ζευγάρι σκουλαρίκια.

Διάρκεια: 80 λεπτά.

Εισιτήρια: 15 ευρώ  γενική είσοδος, 12 ευρώ προπώληση είσοδος (ισχύει για τα 200 πρώτα εισιτήρια), 10 ευρώ ΑμεΑ

Προπώληση: Ticketservices.gr.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει