ΚΑΝΑΡΙΝΙ “ΒΡΟΥΤΣΗΣ” ΚΑΙ ΚΑΝΑΡΑ “ΝΤΟΡΑ”: Πολιτικά… τιτιβίσματα σε αυλή της λ. Ικάρου

179

Πολιτικά... τιτιβίσματα σε αυλή της λ. Ικάρου

Μια ζωή αφιερωμένη στα καναρίνια ζει ο Ηρακλειώτης Βασίλης Αϊβαλιώτης, ο οποίος όχι μόνο τα φροντίζει, αλλά τους μοιράζει και αξιώματα. Σε κάποια δίνει υπουργεία και σε άλλα απλώς τα χρίζει ως αρχηγούς κομμάτων.

Η αυλή του στην Αλικαρνασσό είναι μια πανδαισία χρωματιστών καναρινιών που τα κλουβιά τους είναι κρεμασμένα στους τοίχους εξωτερικά της οικίας του, ώστε ο καθένας να περνάει και να τα βλέπει.

Ο κ. Αϊβαλιώτης δείχνει να είναι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος, αφού απολαμβάνει καθημερινά τη μελωδία που του χαρίζουν τα πανέμορφα πτηνά κι εκείνος ανάλογα με την επικαιρότητα, ελληνική ή διεθνή, τα… βαφτίζει. Αυτή την περίοδο σε ένα καναρίνι έχει δώσει το όνομα του Ηρακλειώτη υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Μια ζωή αφιερωμένη στα καναρίνια ζει ο Ηρακλειώτης Βασίλης Αϊβαλιώτης
Ο κ. Αϊβαλιώτης

Όμως, ο ίδιος παραδέχεται ότι το πιο μελωδικό καναρίνι του είναι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Στο ερώτημα για ποιο λόγο έδωσε το όνομα αυτό στο πτηνό που κελαηδά περισσότερο από όλα, ο κ. Αϊβαλιώτης λέει ότι ήταν έμπνευση της… στιγμής. Σημειώνεται ότι κανάρα με το όνομα “Μπαλατσινού”, δεν εντοπίστηκε.

Εξίσου όμως μελωδική είναι και η “Ντόρα Μπακογιάννη”, για την επιλογή όμως της οποίας και πάλι λάβαμε την ίδια απάντηση.

Η αγάπη του για τα καναρίνια ξεκίνησε από νεαρή ηλικία. «Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είχα καναρίνια. Πάντα μου άρεσε το τραγούδι τους. Από 18 ετών ασχολούμαι μαζί τους. Τι πιο ωραίο από το να έχεις πολλά καναρίνια, να πίνεις το καφεδάκι σου και να ακούς το τραγούδι τους».

Πριν από μερικά χρόνια ο κ. Αϊβαλιώτης είχε καταφέρει να συγκεντρώσει 200 καναρίνια. «Εκείνη την περίοδο έμενα στο Γάζι. Τα είχα σε μία κρεβατίνα. Ένα πρωί όμως τα βρήκα νεκρά από γάτες που τους επιτέθηκαν».

Μια ζωή αφιερωμένη στα καναρίνια ζει ο Ηρακλειώτης Βασίλης Αϊβαλιώτης, ο οποίος όχι μόνο τα φροντίζει, αλλά τους μοιράζει και αξιώματα.

Σήμερα έχει  45 καναρίνια, τα οποία έχουν ονόματα Ελλήνων αλλά και ξένων πολιτικών. Περνώντας κανείς έξω από το σπίτι του στη λεωφόρο Ικάρου στρέφει αναγκαστικά το κεφάλι του για να δει τα δεκάδες κλουβιά που είναι κρεμασμένα, αλλά και να ακούσει το μελωδικό τιτίβισμα.

«Είναι αγάπη και καλή παρέα» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «αυτή την περίοδο έχω Έλληνες αλλά και ξένους πολιτικούς. Έχω τον πλανητάρχη “Ντόναλντ Τράμπ”, αλλά επίσης και τον “Πούτιν”»

Όσο για το κόστος, ο κ. Αϊβαλιώτης αναφέρει ότι δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που τα καναρίνια του προσφέρουν. «Δίνω δέκα ευρώ την εβδομάδα και βρίσκομαι στον παράδεισο. Πιο πολλά λεφτά δίνει κανείς αν αγοράσει τσιγάρα».

Ο κ. Αϊβαλιώτης την αγάπη του αυτή για τα καναρίνια προσπαθεί να τη μεταδώσει και σε άλλους. Έτσι, κάθε φορά που θα έχει γέννα, δε ξεχνά γνωστούς και φίλους του, οι οποίοι θα του ζητήσουν ένα μελωδικό καναρίνι κι εκείνος με πολλή χαρά θα τους το προσφέρει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει