Κάλεσμα κατά του πολέμου

190

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό, ενάντια στην εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, οργανώνει αύριο Πέμπτη, 24 του μήνα, η Αντιπολεμική Αντιιμπεριαλιστική Πρωτοβουλία στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Κορνάρου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, «καταδικάζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία, με την “άδεια” και την προτροπή των ΗΠΑ και την ανοχή της ΕΕ και όλων των ισχυρών καπιταλιστικών χωρών, που έχει σαν στόχο την συντριβή των Κούρδων μαχητών και του αγώνα τους για αυτοδιάθεση.

Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για μια «μεμονωμένη» ενέργεια της Τουρκίας, αλλά για μια άμεση συνέπεια της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο σκληρός ανταγωνισμός και η άγρια σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της περιοχής.

Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, η οποία φέρνει στο χείλος του γκρεμού την ειρήνη στην περιοχή.

Οι εργαζόμενοι στην χώρα μας γνωρίζουν, από την δική τους εμπειρία, πως παρόμοιες “συμμαχίες”, όπως η πρόσφατη συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, που γίνονται στο όνομα των “εθνικών συμφερόντων”, δεν εξυπηρετούν παρά μόνο τα αντιδραστικά συμφέροντα της αστικής τάξης και των μεγάλων δυνάμεων και έχουν τραγικά αποτελέσματα στην ειρήνη και τους λαούς».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει