ΤΡΟΧΑΙΑ ΒΟΑΚ ΚΑΙ… ΠΟΛΕΩΝ: Πώς κατανέμονται οι 51 αστυνομικοί

200

Καθήκοντα ανέλαβαν εδώ και λίγες ημέρες οι 51 αποσπασμένοι αστυνομικοί οι οποίοι ενισχύουν το έργο της Τροχαίας αστυνόμευσης και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην «Π» ο ταξίαρχος Στέλιος Βαρδιάμπασης, ο οποίος είναι επόπτης των μέτρων που εφαρμόζονται με στόχο τη μείωση των τροχαίων, «το Τμήμα Τροχαίας Βόρειου οδικού Άξονα Κρήτης ενισχύθηκε με 39 άτομα.

Στο κλιμάκιο του Ηρακλείου αποσπάστηκαν 11 άτομα, στο κλιμάκιο Αγίου Νικολάου οχτώ άτομα, στο κλιμάκιο της τροχαίας ΒΟΑΚ που βρίσκεται στο Ρέθυμνο έξι άτομα και στο κλιμάκιο των Χανίων 14 αστυνομικοί».

Οι υπόλοιποι 12 αστυνομικοί έχουν ενισχύσει και τους τέσσερις νομούς, από τρεις αστυνομικούς έλαβε ο κάθε νομός του νησιού. Οι συγκεκριμένο έχουν ενταχθεί στις Ομάδες Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ).

Οι αποσπάσεις είναι τρίμηνες, ωστόσο, όπως είπε ο κ. Βαρδιάμπασης υπάρχει η προφορική ενημέρωση ότι η παραμονή τους θα συνεχιστεί και μετά την πάροδο των τριών μηνών.

Η κάθοδος των 51 αστυνομικών είναι το αποτέλεσμα της κοινής ανακοίνωσης  των συνδικαλιστικών ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ στο νησί, με την οποία καυτηρίαζαν το γεγονός ότι παρά τη δέσμευση Μητσοτάκη, καμία μετάθεση δεν έγινε προς την Κρήτη, γεγονός που προκάλεσε αρνητικό αντίκτυπο.

Μετά και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, έγινε γνωστό ότι υπήρξε προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα και πάση θυσία να βρεθούν αστυνομικοί για την Κρήτη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει