Στη φυλακή ο 47χρονος για τις σφαίρες στο σπίτι με τα ανήλικα

«ΗΜΟΥΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΟΛΟΙ» ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ

182

Τον δρόμο για τη φυλακή έδειξαν εισαγγελέας και ανακριτής Λασιθίου στον 47χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες πήρε το πιστόλι του και άρχισε να πυροβολεί το σπίτι πενταμελούς οικογένειας, θέλοντας να εκδικηθεί για τον ξυλοδαρμό του γιου του το προηγούμενο βράδυ.

Το ένοπλο περιστατικό είχε σημειωθεί πολύ το νωρίς πρωί της Κυριακής. Δύο από τις πέντε σφαίρες που έριξε πέρασαν στο εσωτερικό της οικίας. Σύμφωνα μάλιστα με αστυνομικές πηγές, μία σφαίρα καρφώθηκε στον καταψύκτη της κουζίνας ενώ στον ίδιο χώρο βρισκόταν ένα από τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας και ετοίμαζε το πρωινό του.

Οι γονείς τους είχαν αναχωρήσει νωρίτερα προκειμένου να παραστούν σε μνημόσυνο, όμως τα τρία παιδιά της οικογένειας, ο 20χρονος γιος και οι δύο ανήλικες αδερφές του, 17 και 9 ετών αντίστοιχα, ήταν μέσα στο σπίτι με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός, αφού κινδύνευσε η ζωή τους.

Το προηγούμενο βράδυ είχε σημειωθεί καβγάς μεταξύ του γιου του 47χρονου και του 20χρονου γιου της οικογένειας που δέχθηκε τους πυροβολισμούς. Το επεισόδιο αυτό είχε συνέχεια το πρωί της Κυριακής με τον 47χρονο να τη στήνει έξω από το σπίτι και να αρχίσει τους πυροβολισμούς, ωστό-σο αναγνωρίστηκε από μέλος της οικογένειας και έγινε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία.

Ο 47χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους υπεράσπισης του εμφανίστηκε χθες ενώπιον του αρμόδιου ανακριτή Λασιθίου προκειμένου να απολογηθεί, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχτηκε ότι εκείνος πυροβόλησε, σε καμία όμως περίπτωση δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση όπως του αποδίδεται. Ισχυρίστηκε ότι όταν μετέβη στο σπίτι της οικογένειας ήταν βέβαιος ότι απουσίαζαν όλα τα μέλη στο μνημόσυνο. Απουσίαζε το αυτοκίνητό τους και θεώρησε σίγουρο ότι δεν ήταν κανείς μέσα.

Υποστήριξε ότι είχε «θολώσει» λόγω του επεισοδίου που είχε σημειωθεί το προηγούμενο βράδυ σε βάρος του γιου του και πίστευε ότι ο καβγάς είχε γίνει μεταξύ του παιδιού του και του πατέρα της άλλης οικογένειας.

Ανέφερε ακόμα ότι στο παρελθόν η σχέση του με την αντίδικη οικογένεια ήταν σχεδόν αδελφική. Συνδέονταν μάλιστα με συντεκνιά. Όπως είπε, ο ένας στήριζε τον άλλον στα δύσκολα, όμως στην πορεία σημειώθηκαν κάποια περιστατικά και με τη μεσολάβηση κακόβουλων τρίτων διαταράχθηκαν οι σχέσεις τους, με τη μία πλευρά να καταλογίζει ευθύνες στην άλλη για διάφορα που είχαν συμβεί.

Οι ισχυρισμοί του 47χρονου σε συνδυασμό με το ποινικό του παρελθόν δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, που έκριναν ότι θα πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει