ΕΛΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑ: “Πράσινο” φως για δύο επενδύσεις

809

Tην έγκριση για τον χωροταξικό σχεδιασμό σε δύο ακόμα μεγάλες τουριστικές και αναπτυξιακές επενδύσεις έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος υπογράφοντας την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για τις επενδύσεις των ομίλων Σμπώκου-Βασιλάκη στη περιοχή της Ελούντας του νομού Λασιθίου και της Dolphin Capital του ομίλου Καμπουρίδη στο Cavo Plako στην Σητεία.

Για αυτά μεγάλα πρότζεκτ γνωμοδότησε θετικά το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΝ.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, πρόκειται για την προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου στην περιοχή της Πλάκας, για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων τουρισµού – αναψυχής προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας Golf Residences της οικογένειας Σμπώκου-Βασιλάκη.

Στην εταιρεία έχει αποκτήσει σημαντικό ποσοστό η Evergolf Τουριστικές Επενδύσεις που ελέγχεται από την οικογένεια του ιδιοκτήτη της Aegean.

Το νέο σχήμα, το οποίο από την άνοιξη διαθέτει νέα εταιρική ταυτότητα υπό την επωνυμία Phaea Resorts, έχει υπό την ομπρέλα του μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπως είναι το Blue Palace, Agapi Beach Resort, Cretan Malian Park, Village Heights, Koutouloufari Village Holiday Club, τα οποία λειτουργούν στην Κρήτη ενώ κατέχει το 50% στο Sheraton Rhodes Resort στην Ρόδο.

Προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου έδωσε το ΥΠΕΝ και στην περιοχή Ακρωτήρι, στη χερσόνησο Πλάκα του Δήµου Σητείας που ανήκει στη Dolphin Capital.

Πρόκειται για έκταση 4.000 στρεμμάτων στην οποία σχεδιάζεται η ανάπτυξη ξενοδοχειακών μονάδων, παραθεριστικών κατοικιών και εγκαταστάσεων τουριστικής υποδομής όπως γήπεδα γκόλφ κ.ά.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει