Ανάλυσέ το…

381
Του Μιχάλη Τζανάκη

Μετά την εισβολή των Τούρκων στη Β. Συρία, άρχισε μια άλλη «εισβολή» των «αναλυτών» που εξηγούν γιατί και πώς και πού και πότε και τα σχετικά με τη νεοταξική ερμηνεία των γεγονότων που μάλλον αποπροσανατολίζουν, παρά διαφωτίζουν την κοινή γνώμη.

Διανθισμένες πάντα οι αναλύσεις με συσχετισμούς από το παρελθόν που παρουσιάζουν τη «συνέπεια» της γειτονικής χώρας με πρακτικές πολιτικού και στρατιωτικού τσαμπουκά, αλλά από την άλλη εξαιρετικά γραφικές και οι «καταδίκες» της εισβολής από οργανισμούς ή κράτη, αποδέκτες έχουν αφελείς ή ανυποψίαστους πολίτες του κόσμου που μάλλον ζουν σε… άλλο κόσμο!

Το μακελειό της Συρίας επαναλαμβάνεται τα τελευταία… 3.700 χρόνια –αν υποθέσουμε πως από τότε υπάρχει ιστορική καταγραφή γεγονότων! Οπουδήποτε, οποτεδήποτε ο έχων το πρόσταγμα της ισχύος θα ασκήσει πολεμική βία εκεί που νομίζει ότι θα έχει οφέλη! Όσο για την διεθνή κοινότητα ή τους οργανισμούς που δήθεν συγχύζονται και δια της λεκτικής αντίδρασής τους ανέχονται αυτά κι άλλα πολλά προφανώς πάλι αφελείς πρέπει να απορούν.

Ο πόλεμος ήταν και παραμένει μπίζνα! Και μάλιστα πολύ μεγάλη. Ειδικά στους καιρούς μας –καιρούς ύφεσης και οικονομικής κρίσης- ο πόλεμος βάζει μπρος την οικονομία! Ξέρετε, κι αν δεν ξέρετε, φαντάζεστε, πόσο κόστος απαιτείται για να ισοπεδώνεις κι ύστερα να ξανα-χτίζεις;

Για το πρώτο χρειάζονται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, για να βρουν οι πύραυλοι το στόχο –έστω κι αν αυτός είναι σχολείο ή νοσοκομείο- ενώ για το δεύτερο χρειάζονται πολλές κατασκευαστικές εταιρείες για να ξανα-στήσουν τα γκρεμισμένα! Αφήστε, λοιπόν, τις δήθεν αναλύσεις!

Για το καταραμένο χρήμα σκοτώνονταν, σκοτώνονται και θα σκοτώνονται οι άνθρωποι. Ανέκαθεν ο βασικός παράγοντας πλουτισμού ήταν το αίμα. Ζεστό, ρέον, πότιζε τα αυλάκια της ιστορίας για να φυτρώνουν οι διάφοροι Ερντογκάν! Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική ή εξωτερική κατανάλωση.

Λυπάμαι, ωστόσο τους εγχώριους «τουρκοφάγους» που αγανακτούν στη θέα τα μάνας με το μικρό παιδί στην αγκαλιά της που τρώει τις βόμβες στο κεφάλι, πως σε δυο μήνες στη θέα της ίδιας μάνας και του ίδιου παιδιού στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας θα μιλούν για τη μεθοδευμένη προσπάθεια πολιτισμικής αλλοίωσης της χώρας μας!

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει