Το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για λαχανικά και πεπονοειδή

364

Το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Δράσεις στα λαχανικά και πεπονοειδή», με τη συμμετοχή 25 Κύπριων αγροτών, πραγματοποιείται ως την ερχόμενη Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (CIHEAM-MAICh).

Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από την Ένωση Κυπρίων Αγροτών και το ΜΑΙΧ, στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 «Βραχυπρόθεσμες ανταλλαγές και επισκέψεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και δάση» και διεξάγεται σε αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του ΜΑΙΧ.

Οι διαλέξεις του σεμιναρίου δίνονται από ερευνητές και συνεργάτες του Ινστιτούτου, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων γύρω από την καλλιέργεια των κηπευτικών όπως: Καλλιεργητικές φροντίδες και τεχνικές, βιολογική καλλιέργεια, σποροπαραγωγή, έδαφος και λίπανση, γεωργικές κατασκευές και καλλιέργειες εκτός εδάφους (υδροπονία), ιολογικές ασθένειες, μετασυλλεκτική  μεταχείριση, χρήση ΑΠΕ στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες, μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων και προώθηση μέσω του τουρισμού.

Οι συμμετέχοντες αγρότες έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Τράπεζα Σπόρων και το Βοτανικό κήπο του ΜΑΙΧ. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης μια εκπαιδευτική εκδρομή σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες του νομού Χανίων, καθώς και σε εταιρεία εμπορίας και πιστοποίησης αποκλειστικά βιολογικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, το Γεωργικό Επιμελητήριο Κύπρου και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανιών (ΜΑΙΧ) συνδιοργανώνουν εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα τον «Αμπελοοινικό Τομέα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις από 4 ως 8 Νοεμβρίου 2019, με τη συμμετοχή 25 Κυπρίων αμπελουργών.

Ο Κύπριος Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος και πρώην Υπουργός Παιδείας Καθ. Κωνσταντίνος Καδής, ο οποίος διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του ΜΑΙΧ έχει εκφράσει την επιθυμία του να επισκεφτεί το ΜΑΙΧ και να επεκτείνει τη συνεργασία του σε θέματα σύνδεσης τουρισμού και πρωτογενούς τομέα καθώς και να συμμετέχει ενεργά στην σχεδιαζόμενη πράσινη Μεσογειακή Τράπεζα Σπόρων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει