Οι συμμαθήτριες συναντήθηκαν 50 χρόνια μετά

Oι απόφοιτες του ‘69 από το  Α’ Γυμνάσιο Θηλέων Ηρακλειου

2,790

Χαμόγελα, αγκαλιές και φιλιά, συγκίνηση και αναμνήσεις. Ήταν μια συνάντηση που όπως ήταν φυσικό τα είχε όλα. Οι νεαρές μαθήτριες που αποφοίτησαν το 1969 ,από το Α’ Γυμνάσιο Θηλέων Ηρακλειου, σημερινό 3ο Λύκειο), βρέθηκαν ξανά 50 ολόκληρα χρόνια μετα την αποφοίτηση τους.

Μια συνάντηση- ένα reunion όπως συνηθίζουμε πλέον να λέμε – που άρχισε με ερευνητικές ματιές και συνέχισε με ένα συγκινητικό ταξίδι στον χρόνο με   εικόνες από το τότε και συναισθήματα από το σήμερα.

50 χρόνια μετά οι συμμαθήτριες συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου για την αναμνηστική φωτογραφία στο εσωτερικό του, και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν πεζή στο καφέ του Μέγαρου ΝΤΟΡΕ.

‘’Μέσα στην αυλή του σχολείου -αναφέρουν-γίναμε 18 χρονών.  Φωτογραφηθήκαμε, και συνεχίσαμε τη βραδυά στην αίθουσα “Ντορέ Συμπόσια” που  μας περιποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Φεύγοντας υποσχεθήκαμε να μη  χαθούμε αλλα να ξανασμίγομε συχνά μια και η επικοινωνία θα είναι πλέον πιο εύκολη”.

Oι απόφοιτες του ‘69 από το  Α’ Γυμνάσιο Θηλέων Ηρακλειου συναντήθηκαν 50 χρόνια μετά

Η διοργανώτρια/συμμαθήτρια Φωτεινή Χατζάκη  ευχαρίστησε για την παρουσία τους  τις συμμαθήτριες, καθώς και τους παρευρισκόμενους καθηγητές κ. Ροβύθη, κα Ρένα Ξενάκη και κ. Γιαμιαδάκη με την σύζυγο του.

Η γνωστή ξεναγός και συμμαθήτρια Αθηνά Σφακάκη  γύρισε τις φίλες της στο παρελθόν με τις μαθητικές φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν και προβλήθηκαν.

Δυστυχώς δεν ήταν όλες οι συμμαθήτριες παρούσες. Κάποιες δεν τα κατάφεραν λόγω απόστασης. Για κείνες όμως που δεν το επέλεξαν οι ίδιες, μέσα σε μεγάλη φόρτιση και συγκίνηση  κρατήθηκε 1 λεπτού σιγή.

Αξίζει να αναφερθεί η παρουσία της κόρης μιας  συμμαθήτριας ο οποία ήρθε αντί τη  μαμά της και πήρε τη θέση της στην αναμνηστική φωτογραφία στο σχολείο.

Παρούσα ήταν και η συμμαθήτρια και νυν αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη.

Όλες οι συμμαθήτριες συμφώνησαν ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Δεσμεύτηκαν να συναντώνται συχνότερα στο μέλλον και να δημιουργήσουν περισσότερες κοινές και όμορφες αναμνήσεις.

Εκτός από τους καθηγητές ευχαρίστησαν ακόμα τους κ. Ιωάννα Κορτσιδάκη πρόεδρο του Δ.Σ. Alzheimer και συναφών διαταραχών Ν. Ηρακλείου «Αλληλεγγύη», Ερμή Κανακάκη για τη μουσική και την εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” για την καταχώρηση των ανακοινώσεων.

Ακόμα πολλές ευχαριστίες εξέφρασαν στον διευθυντή του 3ου Λυκείου κ. Αλεξάκη, ο οποίος είχε την καλοσύνη να ανοίξει το σχολείο ώστε να βγει η αναμνηστική φωτογραφία στο εσωτερικό, καθώς και στην Μεταξαράκη Διαφημιστική για την ευγενική δωρεά του βιβλίου-λευκώματος, το οποίο γέμισε από εντυπώσεις και αναμνήσεις.

“Η Ομάδα που ασχολήθηκε πιο πολύ Φωτεινή Χατζάκη, Ελ.Μπαμπαλετάκη

Μαίρη Ριτσάκη, Κατερίνα Βλάσση, Χρυσούλα Κουτρούλη, ΄Ελλη Μπογοσιάν και η Αθηνά Κυριακάκη Σφακάκη που ασχολήθηκε με την προβολή φωτογραφιών από τα σχολικά χρόνια σας ευχονται χρόνια πολλά και καλά”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει