Υγεία και πολιτισμός γίνονται ένα στον Πλατανιά

121

Ο Δήμος Πλατανιά συνεχίζοντας για ένατη χρονιά τη συνεργασία του με το Πανεπιστήμιο των Ορέων, που με τις δράσεις του συμβάλλει στην ενίσχυση, υποστήριξη των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών, τόσο σε θέματα υγείας αλλά και σε θέματα  πολιτισμού και ευημερίας, με την  παρουσία του εξειδικευμένου εθελοντικού προσωπικού (ιατρικών & επιστημονικών συνεργατών), πραγματοποίησε επίσκεψη σε χωριά της Δ.Ε. Μουσούρων.

Στο πλαίσιο αυτό, της καλής συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του ΠτΟ, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου οι παρακάτω δράσεις:

  • Μάθημα αλληλοδιδασκαλίας μαθητών του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Σκινέ- Φουρνέ, με τη συμμετοχή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.
  • Παράλληλα ομάδα Καθηγητών Ιατρών του Πανεπιστημίου Κρήτης προέβησαν σε εξετάσεις στους κατοίκους των ορεινών περιοχών των ΤΚ Καράνου & Τ.Κ. Ορθουνίου.

 

Σε χωριά της Δ.Ε. Μουσούρων βρέθηκε το Πανεπιστήμιο των Ορέων
Σε χωριά της Δ.Ε. Μουσούρων βρέθηκε το Πανεπιστήμιο των Ορέων

Τέλος το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε  το “Καφενείο των Ορέων” στην Τ.Κ. Ορθουνίου,  με θέματα που αφορούσαν στην αυτάρκεια, στις τέχνες των χεριών και στην ανάπτυξη ενδογενούς αυτόνομης οικιακής οικονομίας , με  παρουσία  αρκετών κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Ο Δήμος Πλατανιά ευχαριστεί θερμά την αποστολή του Πανεπιστήμιου των Ορέων, αλλά και τους συνεργάτες του, για την έμπρακτη και ανιδιοτελή συνεισφορά τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει