Το κουκλοθέατρο Άριμα παρουσιάζει τον “Ερωτόκριτο”

117

ToΚουκλοθέατρο Άριμα θα παρουσιάσει παράσταση με θέμα ‘’Ο Ερωτόκριτος Ποίημα ερωτικόν’’ σήμερα Σάββατο και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα, στον χώρο του λ.Παπαναστασίου 83 Ηράκλειο, τηλ. 6972.641450.

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Κωστής Ζαϊμάκης.

Συγγραφέας: Βιτσέντζος Κορνάρος

Σκηνικά, κατασκευές: Κ. Ζαϊμάκης, Ν. Οικονομέας.

Το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου “Ερωτόκριτος” είναι αναμφισβήτητα ένα αριστούργημα της μεσαιωνικής Λογοτεχνίας. “Η πρόθεσή μας να το ζωντανέψουμε στη σκηνή στηρίχτηκε στην ανάγκη μας να αναδείξουμε την ομορφιά των πραγμάτων και των αισθημάτων. Στον Ερωτόκριτο συναντήσαμε εναν ασύγκριτο γλωσσικό πλούτο και μια μαγεία που μας ερέθισε.

Όπως γράφει και ο Στ. Αλεξίου στην έκδοση που μελετήσαμε, ο Ερωτόκριτος συνδυάζει τη μαγεία του παραμυθιού με τη γνώση της ζωής. Με τις ποικίλες εμπειρίες που περιέχει, τη σωστή παρατήρηση και κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ξεπερνά τον απλοϊκό σκελετό της πλοκής και γίνεται κάτι πολύ πιο βαθύ.

Σ’ αυτήν την παράσταση, μόνο όποιος ξέρει την ομορφιά της νιότης και του έρωτα, της θάλασσας και του αγώνα θα συναντηθεί μαζί μας. Με τα αρώματα μιας παλιάς εποχής, με τα χρώματα, την ποίηση και με τη φαντασία, θα ταξιδέψει πλάι μας στον μαγικό κόσμο του Ερωτόκριτου” τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Η παράσταση τιμήθηκε με την πρώτη διάκριση στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Κιλκίς,.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει