Καταγγέλλουν την καταστροφή στο Καστέλι

351

Δημόσια καταγγελία αναφορικά με την έναρξη των εργασιών στο νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου πραγματοποίησε ο σύλλογος «ΚΥΠΕΡΑΣ».

Ο σύλλογος αναφέρεται στην εκρίζωση των ελαιοδέντρων, υποστηρίζοντας ότι «οι εργασίες αυτές γίνονται,  σε εφαρμογή απαράδεκτων και άδικων δικαστικών αποφάσεων,  που όρισαν εξευτελιστικές  τιμές,  κατόπιν  μιας απαράδεκτης δικαστικής διαδικασίας,  με αποκλειστική ευθύνη του Υπουργείου Υποδομών».

«Τα παραπάνω έχουν φέρει τους κατοίκους της περιοχής σε κατάσταση  οργής και απόγνωσης, αφού βλέπουν την γη τους   να καταλαμβάνεται από το Δημόσιο, αντί εξευτελιστικού τιμήματος (χωρίς να τους έχει καταβληθεί ούτε 1 ευρώ)» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση όπου και προστίθεται:

«Ταυτόχρονα εισπράττουν, την  απαξίωση και περιφρόνηση της Πολιτείας, που όχι μόνο δεν έρχεται κοντά τους, να αφουγκραστεί την  αγωνία, τον πόνο τους και την οργή τους, ως οφείλει , αλλά  απαξιεί  ν΄ απαντήσει στις αλλεπάλληλες  επιστολές και υπομνήματα που έχουμε καταθέσει.

Αντί αυτού, μαθαίνουμε από τον τύπο ότι βρίσκεται εδώ, στο Ηράκλειο, ο κ. Γενικός  δ/ντής του Υπουργείου Υποδομών.

Εμείς δεν έχουμε καμιά ενημέρωση για να τον συναντήσουμε, προκειμένου να διαπιστώσει και ίδιος τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, με  αποκλειστική ευθύνη  τους, ώστε  να ενημερώσει την ηγεσία του Υπουργείου. Επίσης όπως μαθαίνουμε, για την επίσκεψη αυτή δεν έχει καν ενημερωθεί ούτε ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος».

Η ανακοίνωση καταλήγει με τη δήλωση ότι μετά απ’ όλα αυτά οι κάτοικοι θα αγωνιστούν με «οποιοδήποτε μέσο διαθέτουμε, για να υπερασπίσουμε την γη μας  και την αξιοπρέπεια μας».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει