Η μικρότερη κλίμακα τρένου στον κόσμο δωρήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

130

Η μικρότερη κλίμακα τρένου στο κόσμο, η κλίμακα Ζ, που χωράει σε μια χούφτα,την οποία κατασκέυασε ο αείμνηστος Μιχάλης Βαρδάνης,δωρίζεται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, από τη σύζυγό του Μαρία Γαβρά και την αδελφή της Ελένη από τους Αποστόλους Αμαρίου.

Η  υποδοχή και επίδειξη αυτού του μοναδικού  έργου «τρενομοντελισμού»,   θα γίνει στον χώρο της βιβλιοθήκης την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα.

‘’Ο Μιχαήλ Βαρδάνης-τονίζεται σε σχετικη ανακοίνωση- ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπος, με έμπνευση, πολύ δημιουργικός και δοτικός.  Τα έδινε όλα σε όλους!  Η μοναδικότητά του και η αγάπη του για τη ζωή του έδωσαν  το θάρρος και τη δύναμη να διαψεύσει όλους τους γιατρούς και να νικήσει τον καρκίνο, όταν του άφηναν ένα μικρό περιθώριο, μόλις 6 εβδομάδων.

Πάντα προχωρούσε με έμπνευση και ενθουσιασμό, γιατί αγαπούσε ό,τι δημιουργούσε και βίωνε.  Η όρεξη του για μάθηση και μόρφωση συμβάδισε με την προσπάθεια συνεχούς αυτοβελτίωσης,  και ό,τι μάθαινε ήθελε να το μοιράζεται. Πρόσφερε σε όλους τις γνώσεις του, στους δικούς του, στους φίλους του, σε όποιους και όποιες γνώριζε!  Αυτή η τακτική τον ακολούθησε σε όλη του τη ζωή. Αισθανόταν πάντα νέος, φοιτητής, έτοιμος για την απόκτηση  νέων γνώσεων, τις οποίες συνδύαζε με πολλά ταξίδια, αναζητήσεις και ανακαλύψεις.

Η ενασχόλησή του με τον μοντελισμό ήταν η προσωπική του ευχαρίστηση! Και η Δημόσια Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου χαίρεται που της δίνεται η ευκαιρία να υποδεχτεί και αποδεχτεί τη μεγάλη δωρεά του μοναδικού του έργου από τους δικούς του ανθρώπους, με σεβασμό στη μνήμη του.  Έτσι εκπληρώνεται η επιθυμία και του ίδιου, μέσα από το έργο του, να τονώνει  συνεχώς τη δύναμη για τη γνώση, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Ο Μιχάλης Βαρδάνης και μετά τον θάνατό του εξακολουθεί να εμπνέει μικρούς και μεγάλους”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει