Η Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου ταξιδεύει στην ΑΘήνα

110

Έργα που φιλοτέχνησαν οι μικροί καλλιτέχνες που συμμετέχουν στα Παιδικά  Ανοικτά  Εργαστήρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου φιλοξενούνται από χθες  σε έκθεση που διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών σε συνεργασία με το πολιτιστικό πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2019», με τίτλο “ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΗΣ ΤΖΟΚΟΝΤΑ – Πέντε Αιώνες Καλλιτεχνικής Ιδιοποίησης”.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 500 χρόνων από τον θάνατο του Λεονάρντο ντα Βίντσι (1452-1519).

Στην παιδική έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου λαμβάνουν μέρος παιδιά του 1ου Δημοτικού σχολείου Τυλίσου, του 18ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, του 13ου και 42ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, του 1ου Δημοτικού σχολείου Κρουσώνα, του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ηρακλείου ΚΔΑΠ Παλιανής καθώς και το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαζίου.

Πρόκειται για έργα που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των παιδικών εργαστηρίων στους χώρους της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου. Την επιμέλεια και οργάνωση αυτών των εργαστηρίων είχε η επιμελήτρια-εικαστικός της Δημοτικής Πινακοθήκης Χρύσας  Βαθιανάκη, η οποία επιμελείται και τα εργαστήρια στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει