Στο πλευρό της Εκκλησίας της Κρήτης ο Μητσοτάκης

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

744

Διαβεβαιώσεις προς την Εκκλησία της Κρήτης ότι τόσο ο ίδιος προσωπικά όσο και η κυβέρνηση θα συμβάλουν  με κάθε τρόπο στη στήριξη του κοινωνικού, επιμορφωτικού και εν γένει ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας Κρήτης, και μάλιστα σε αυτούς τούς δύσκολους καιρούς, έδωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ικανοποιώντας αίτημα της Εκκλησίας της Κρήτης, δέχτηκε στο Μαξίμου αντιπροσωπεία  της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου, αποτελούμενη από τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και τους μητροπολίτες Ρεθύμνης καί Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο καί Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο.

Ο κ. πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση και ευχαρίστησε θερμά την Εκκλησία της Κρήτης για  την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας την αγάπη του ιδιαίτερα για τη γενέτειρά του μεγαλόνησο Κρήτη.

Στη συνάντηση ήταν παρών και ο κ. Αντώνης Διαματάρης, υφυπουργός Εξωτερικών.

Η αντιπροσωπεία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου εξέφρασε στον πρωθυπουργό τα συγχαρητήρια της Εκκλησίας της Κρήτης για την ανάληψη των υψηλών και ευθυνοφόρων καθηκόντων του, καθώς και τις προσδοκίες για την επιτυχία του έργου και των πρωτοβουλιών του για το καλό και την ευημερία της χώρας. Επίσης, έγινε αναφορά στην αγαστή συνεργασία με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία και τις επιτυχείς συνεργασίες, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, για την προώθηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Οι αρχιερείς έθεσαν θέματα και προβλήματα που απασχολούν τον ιερό κλήρο και τις μοναστικές αδελφότητες και τον λαό της Εκκλησίας Κρήτης, το θεσμό της οικογένειας και την ανάγκη στήριξης των αρχών και των αξιών της ορθόδοξης ταυτότητας και της αυτοσυνειδησίας του πολιτισμού μας.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον πρωθυπουργό για τη συνάντηση αυτή, τονίζοντας ότι πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα, νοηματοδοτεί μια ουσιαστική και εποικοδομητική σχέση και συνεργασία, με απόλυτο σεβασμό στους θεσμούς και στους διακριτούς ρόλους, με σκοπό το κοινό καλό των ανθρώπων της μεγαλονήσου Κρήτης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει