Περιμένουν την κλήρωση ΟΦΗ, Εργοτέλης και Πλατανιάς

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ 5η ΦΑΣΗ

113

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας στα γραφεία της ΕΠΟ.

Τα πρώτα παιχνίδια της 5ης φάσης αναμένεται να διεξαχθούν το τριήμερο 29-30-31/10 με την ελπίδα ως τότε να έχουν λυθεί όλες οι εκκρεμότητες ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 3-4-5 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην 5η φάση της διοργάνωσης συμμετέχουν οι 12 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης (μέχρι στιγμής έχουν προκριθεί από τη Σούπερ Λιγκ 2 Παναχαϊκή, Εργοτέλης, Πλατανιάς, ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Λάρισας από την Football League Βέροια, Καβάλα, Ιάλυσος, Τρίκαλα, Καλαμάτα δυο ομάδες που θα προκύψουν από τα ζευγάρια Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Π. και Αιολικός ή Νίκη Β.-Απόλλων Σμ), η μια ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα (Πανσερραϊκός), οι 8 ομάδες της SL1 από την 6η έως τη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα της SL της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 (Πανιώνιος, Λαμία, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, Λάρισα, Αστέρας Τρ., Ξάνθη, ΟΦΗ) και η πρωταθλήτρια ομάδα της FL της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 (Βόλος). Συνολικά θα πάρουν μέρος 22 ομάδες σε διπλές αναμετρήσεις.

Σύμφωνα με την προκήρυξη σχηματιίζονται δύο γκρουπ δυναμικό́τητας. Το πρώτο γκρουπ αποτελείται από τις εννέ́α ομά́δες της Σούπερ Λιγκ 1 και το δεύ́τερο γκρουπ δυναμικό́τητας αποτελεί́ται από τις 13 ομά́δες που προκρίθηκαν από την 4η φάση. Μετά́ από́ κλή́ρωση σχηματίζονται 9 ζευγά́ρια. Γηπεδού́χος είναι η ομά́δα που κληρώ́νεται πρώ́τη. Οι τέ́σσερεις ομάδες που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα αφού έ́χει ολοκληρωθεί́ η διαδικασί́α της κλήρωσης θα αγωνισθούν μεταξύ́ τους, με γηπεδού́χο ομά́δα την ομά́δα που κληρώ́θηκε πρώ́τη.

Από τα παιχνίδια θα προκύψουν οι 11 ομάδες που θα προκριθούν για την 6η φάση όπου θα βρουν και τις πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογικής κατάταξης της Σούπερ Λιγκ της περσινής περιόδου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει