Γιατί ο Κικίλιας στοχοποίησε την Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

1,411

Στην τραγική υπόθεση του θανάτου της 52χρονης καθηγήτριας Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, λόγω της μη λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, “ενεπλάκη” ξαφνικά η Καρδιοχειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

 

Β. Κικίλιας: “Θα διερευνηθεί γιατί στο ΠΑΓΝΗ δεν αντιμετωπίζονται τα έκτακτα”

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τις δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΚΑΙ”, “στο  Ηράκλειο της Κρήτης συμβαίνει το ίδιο.”

«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο έχει Καρδιοχειρουργική Κλινική, αλλά δεν αντιμετωπίζει τα επείγοντα και τα περιστατικά μεταφέρονται στην Αθήνα.

Θα διερευνηθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν λειτουργεί, για ποιο λόγο αντιμετωπίζουν μόνο προγραμματισμένα περιστατικά και ό,τι υπάρχει έκτακτο στέλνεται με αεροδιακομιδές στην Αθήνα.»είπε.

Ωστόσο, τα πράγματα στην Καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ είναι διαφορετικά.

 

 

Λαζόπουλος: “Ασφαλώς και αντιμετωπίζουμε επείγοντα περιστατικά”

Ο κ. Γιώργος Λαζόπουλος
Ο κ. Γιώργος Λαζόπουλος

Ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Γιώργος Λαζόπουλος είπε χθες στην “Π”: “Μόλις ολοκληρώσαμε ένα προγραμματισμένο χειρουργείο και ετοιμαζόμαστε για ένα επείγον περιστατικό που αφορά έναν 28χρονο ασθενή. Ασφαλώς αντιμετωπίζονται και επείγοντα στο τμήμα μας”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το 2013 που ανέλαβε τη διεύθυνση της Κλινικής, το τμήμα είχε τη δυνατότητα για 30 χειρουργεία τον χρόνο, ενώ σήμερα γίνονται 120 χειρουργικές επεμβάσεις.

“Καλύπτουμε και τα περισσότερα επείγοντα που έρχονται σε εμάς και δεν φεύγει συχνά περιστατικό στην Αθήνα” σημείωσε.

Μάλιστα ο κ. Λαζόπουλος υπογράμμισε ότι στην Κλινική καλύπτεται το 90%-95% της γκάμας των καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων και πλέον γίνονται 2-3 επεμβάσεις την εβδομάδα.

Ο κ. Γιάννης Τασσόπουλος
Ο κ. Γιάννης Τασσόπουλος

“Θα έλεγα ότι, αν εξαιρέσουμε κάποιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, είμαστε σε καλό επίπεδο” είπε ο καρδιοχειρουργός.

Ανάλογες επισημάνσεις έκανε μιλώντας στην “Π’ και ο διοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος.

Όπως ανέφερε,“όχι μόνο προγραμματισμένα αλλά και έκτακτα περιστατικά καλύπτονται και γενικά η Καρδιοχειρουργική Κλινική υποστηρίζεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Κρήτης”.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει