ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Επιστημονικό «καμπανάκι» για την κύρια κατοικία

231

«Σφίγγουν» όλο και πιο πολύ τα περιθώρια με τους πλειστηριασμούς και οι αρμόδιοι χτυπούν «καμπανάκι» σε μία προσπάθεια ενημέρωσης επαγγελματιών και κοινού πριν να είναι αργά. «Η προστασία της κύριας κατοικίας στο ισχύον καθεστώς» είναι το θέμα της ενημερωτικής επιστημονικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα από την Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο τύπου, «Η Ένωση Καταναλωτών Περιφέρειας Κρήτης (ΕΝΚΑ ΚΡΗΤΗΣ), ως Καταναλωτική Οργάνωση και ως φορέας με ειδική Πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας (ΦΕΚ 1520/2019), σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου (ΔΣΗ), διοργανώνει Επιστημονική ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία θα αναλυθούν οι δυνατότητες, οι προϋποθέσεις και οι αναγκαίοι χειρισμοί για τον μέγιστο βαθμό αξιοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ως αποτελεσματικού εργαλείο.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν άρτια καταρτισμένοι ομιλητές που θα ενημερώσουν για τις διαδικασίες ρύθμισης των οφειλών από στεγαστικά, επιχειρηματικά και καταναλωτικά δάνεια, για την προστασία της κύριας κατοικίας από αναγκαστική ρευστοποίηση, καθώς και την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατά την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ως ολοκληρωμένης νομικής προσέγγισης.

Θα αναλυθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο ρύθμισης των οφειλών φυσικών προσώπων, οι ιδιαιτερότητες και ο τρόπος εφαρμογής αυτού μέσω εστιασμένων σχετικών διαδικασιών. Η είσοδος για τους δικηγόρους και τους καταναλωτές είναι ελεύθερη. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα  Dore Symbosia.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

-Διαδικασία συναινετικής ρύθμισης, δυνατότητες και προϋποθέσεις για την προστασία της κύριας κατοικίας

-Επιλέξιμος δανειολήπτης-διαδικασία υπαγωγής στο ν.4605/2019

-Προβλήματα στην αξιοποίηση της πλατφόρμας-δυσκολίες ένταξης

Ομιλητές:

Δημήτρης Σπυράκος, δικηγόρος-πρώην γενική γραμματεία καταναλωτή

Παναγιώτα Καλαποθαράκου-δικηγόρος αντιπρόεδρος της ΕΚΠΟΙΖΩ

Ζαμπελίνα Ξαγοραράκη δικηγόρος –δικηγορικός σύλλογος Ηρακλείου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει