Χρυσοδάκτυλοι διαρρήκτες “πιάστηκαν στη φάκα”

ΠΛΟΥΣΙΑ Η ΛΕΙΑ ΤΟΥΣ 

190

Επί το έργον συνελήφθη ένας 38χρονος την ώρα που επιχειρούσε να κλέψει ένα σπίτι στην Αγία Βαρβάρα προχθές το πρωί. Η σύλληψή του έγινε από αστυνομικούς του Β Αστυνομικού Τμήματος και όπως προέκυψε από την προανάκριση και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ίδιος είχε διαπράξει επίσης εννέα κλοπές και διαρρήξεις και τέσσερις απόπειρες σε σπίτια στον νομό Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς μαζί με έναν 62χρονο ο οποίος δε συνελήφθη και αναζητείται είχαν δράσει από τις 31 Ιουλίου μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 23.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Β Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου

Λεία που ξεπερνά  τις 130 χιλιάδες ευρώ

Ένα κοσμηματοπωλείο θα μπορούσαν να είχαν ανοίξει με τα κλεμμένα κοσμήματα που είχαν πάρει από τα σπίτια που «επισκέπτονταν» τρεις Ρομά (οι δύο συνελήφθησαν, ο τρίτος αναζητείται).

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τριμελής σπείρα είχε αφαιρέσει κοσμήματα αξίας 115.000 ευρώ και χρήματα ύψους 22.000 ευρώ από τις συνολικά 26 κλοπές και διαρρήξεις που φέρονται να διέπραξαν σε σπίτια στην περιοχή του Ηρακλείου.

Χθες το πρωί, μετά από έρευνα που έγινε σε σπίτια σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, όπως στη Γιόφυρο, το Τσαλικάκι, τον Καρτερό και αλλού, έγιναν συνολικά 18 προσαγωγές και δύο εκ των προσαχθέντων – ένας 23χρονος κι ένας 25χρονος- συνελήφθησαν και κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής (κακουργηματικού χαρακτήρα).

Αστυνομικοί της Ασφάλειας έφθασαν στην ταυτότητά τους μετά την ανάλυση του τρόπου δράσης τους. Υπήρχαν πληροφορίες ότι οι συλληφθέντες έμπαιναν σε διάφορα σπίτια σκαρφαλώνοντας σε δέντρα και μεταπηδούσαν στη συνέχεια σε υπερυψωμένα ή πρωτου ορόφου μπαλκόνια. Οι φερόμενοι ως δράστες κατηγορούνται ότι διέπραξαν τις κλοπές από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει