Ασυμφωνία των παρατάξεων και σε προϋπολογισμό και έργα

135

Ούτε χθες οι δημοτικές παρατάξεις κατάφεραν να βρουν κοινό βηματισμό στην έγκριση του πιο κρίσιμου θέματος της χρονιάς  που αφορά στον νέο προϋπολογισμό και το πρόγραμμα έργων για το 2020. Η πολιτική συνεργασία την οποία όλοι επικαλούνται και θεωρητικά επιζητούν, για άλλη μια φορά δεν επετεύχθη, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον προϋπολογισμό και το πρόγραμμα έργων.

Οι παρατάξεις  του Γ. Κουράκη και του Η. Λυγερού επέκριναν  στο ίδιο πολιτικό τέμπο τη δημοτική Αρχή για έλλειψη συγκροτημένου σχεδιασμού και έλλειψη πολιτικού οράματος, ενώ τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής σχολίαζαν με νόημα ότι αν πραγματικά επιζητούσαν συνεργασία οι δύο αυτές παρατάξεις θα συμμετείχαν στη Διαπαρταταξιακή Επιτροπή που εξετάστηκαν τα κρίσιμα αυτά ζητήματα, από όπου όμως επέλεξαν να απέχουν.

Όπως τόνισε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Μαρία Καναβάκη, διαδικαστικά το επόμενο βήμα είναι τα προσχέδια του νέου προϋπολογισμού και του προγράμματος έργων να σταλούν στο Παρατηρητήριο και οι όποιες παρατηρήσεις γίνουν να ενσωματωθούν στο σχεδιασμό.

Στη συνέχεια θα συζητηθούν και πάλι στην Οικονομική Επιτροπή και ακολούθως στο Δημοτικό Συμβούλιο που είναι το κυρίαρχο Όργανο, για να αποφασίσει σχετικά. Η πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης εκπροσωπήθηκε από τους κ. Δ.Αγαπάκη και Γ. Αγριμανάκη,  που έκαναν λόγο για διασπορά πόρων σε διάφορους κωδικούς με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ένα ασφαλές συμπέρασμα σε σχέση με την οικονομική διαχείριση του προϋπολογισμού αλλά και την πολιτική στόχευση του τεχνικού προγράμματος έργων στο κατά πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν για τις ανάγκες των πολιτών.

Αντίστοιχα η πλευρά του κ. Λυγερού εκτίμησε ότι έπρεπε να έχει έρθει ξεχωριστά ο προϋπολογισμός από το πρόγραμμα έργων, ενώ εκτίμησε τη συνολικότερη απουσία πολιτικού οράματος. Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του γιατί οι προτάσεις του προσκρούουν σε κλειστά αυτιά.

«Γιατί δεν ήρθατε στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή που συγκλήθηκε ακριβώς για αυτό το λόγο, και από την οποία απείχαν οι παρατάξεις των Γ. Κουράκη και Η. Λυγερού» ήταν η αντίδραση του κ. Γ. Σισαμάκη, ο οποίος με δηλώσεις του στην «Π» τόνισε ότι «οι παρατάξεις αυτές ως αντιπολίτευση, θα μπορούσαν να φέρουν μια κοινή πρόταση αφού έτσι και αλλιώς συνεργάζονται…».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει