Αναβάθμιση 12 κοινόχρηστων χώρων του Ηρακλείου

261

Αλλάζουν όψη 12 κοινόχρηστοι χώροι στην περιφέρεια του δήμου Ηρακλείου, που μετατρέπονται σε χώρους ελεύθερους αναψυχής, ανάπλασης αθλητισμού και πρασίνου. Χθες στο γραφείο του δημάρχου Ηρακλείου κ. Β. Λαμπρινού στη Λότζια  υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάθεση των μελετών βιοκλιματικής αναβάθμισης των δώδεκα κοινοχρήστων χώρων.

Την σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας, παρουσία και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη. Περιλαμβάνει την εκπόνηση μελετών για 12 κοινόχρηστους χώρους στην 1η, 2η και 3η δημοτική κοινότητα, καθώς και στην κοινότητα της Νέας Αλικαρνασσού, με στόχο την ανάπλαση και την αναβάθμισή τους σε σύγχρονους και φιλικούς χώρους πρασίνου, άθλησης και αναψυχής. Οι μελέτες αυτές θα παραδίδονται τμηματικά ώστε να προχωρούν παράλληλα οι διαδικασίες για την δημοπράτησή τους.

Αμέσως μετά την υπογραφή ο δήμαρχος δήλωσε:  «Η προσπάθειά μας να αυξηθεί το πράσινο στο Ηράκλειο συνεχίζεται. Πέρα από τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη,  στο πάρκο Γεωργιάδη, στον κοινόχρηστο χώρο της 62 Μαρτύρων κ.ά, παράλληλα προχωρά και η φύτευση 1.000 δέντρων σε ολόκληρη την πόλη αλλά και η ανακατασκευή και πιστοποίηση των παιδικών χαρών.

Η σύμβαση που υπεγράφη αποτελεί μέρος του σχεδιασμού της δημοτικής Αρχής για τους κοινόχρηστους χώρους και ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς τον τελικό στόχο που είναι να αποκτήσουν όλες οι γειτονιές του Ηρακλείου χώρους πρασίνου και συναθροίσεων,  καλαίσθητους και λειτουργικούς».

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Αναστασάκη, «η  μελέτη στοχεύει στη δημιουργία των προϋποθέσεων ενοποίησης του κατακερματισμένου πολεοδομικού ιστού, στην ανάδειξη και πολεοδομική ένταξη των κοινόχρηστων χώρων στην οικιστική δομή της γειτονιάς και της πόλης, στην   αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των κοινόχρηστων χώρων σαν κέντρα της κοινωνικής ζωής.

Επίσης στη βελτίωση του αστικού μικροκλίματος και την εξοικονόμηση ενέργειας,  την αναβάθμιση των συνθήκων διαβίωσης γειτονιάς, και την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας για το περιβάλλον».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει