ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΓΙΑ THOMAS COOK: Έμειναν στα λόγια τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων

1,358

Εξαγγελίες της κυβέρνησης παραμένουν τα μέτρα προστασίας για εργαζόμενους που χάνουν τις δουλειές τους μετά την κατάρρευση της Thomas Cook σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Βαρδάκης, η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι θα προχωρούσε άμεσα σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονταν επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας της εταιρείας Thomas Cook, με πρόνοια για τους εργαζόμενους, χωρίς ωστόσο, μέχρι στιγμής να έχει προωθηθεί καμία νομοθετική ρύθμιση, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα οι αρνητικές εξελίξεις  που επέφερε η κατάρρευση της εταιρείας Thomas Cook στη ζωή εκατοντάδων ξενοδοχοϋπαλλήλων, των οποίων η εργασιακή σχέση διαταράχθηκε.

Τονίζει ότι δεν λαμβάνεται μέριμνα για τις «τρίτες» επιχειρήσεις, δηλαδή αυτές που δραστηριοποιούνται  και συναλλάσσονται με τα ξενοδοχεία, και όχι απευθείας με την Thomas Cook.

Επίσης, η κυβέρνηση φαινομενικά βοηθάει τις επιχειρήσεις να μην αποδώσουν στο Δημόσιο τον ΦΠΑ μέχρι 31-03-2020, χωρίς να υπολογίζει, βέβαια, αν  αυτές οι πληγείσες επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να  το αποδώσουν τότε, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις αυτές κλείνουν σιγά – σιγά και δεν περιμένουν περαιτέρω έσοδα που να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει