ΤΕΡΜΑ ΟΙ 120 ΔΟΣΕΙΣ: Ρυθμίστηκαν 7 δισ. ευρώ σε 700.000 οφειλέτες

100

Εξέπνευσε χθες  και η τελευταία παράταση της προθεσμίας για τις 120 δόσεις, με τα τελευταία στοιχεία να δείχνουν ότι ρυθμίστηκαν χρέη περίπου 7 δισ. ευρώ σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Οι οφειλέτες που εντάχθηκαν στη ρύθμιση φθάνουν τις 700.000, σε σύνολο 4 εκατομμυρίων.

«Ολοκληρώνεται σήμερα τα μεσάνυκτα η ρύθμιση των 120 δόσεων! Η συμμετοχή στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν πέρα από κάθε πρόβλεψη θετική! Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν ακόμη τις επόμενες ώρες να ενταχθούν στην πιο ευνοϊκή ρύθμιση που υπήρξε ποτέ!», υπενθύμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, απο σήμερα , θα υπάρχουν μόνο οι 12 δόσεις.

Ο κ. Βρούτσης απέκλεισε το ενδεχόμενο χρονικής επέκτασης της ρύθμισης, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι η τελευταία ευκαιρία. Όπως είπε, πρόκειται για την πιο ευνοϊκή ρύθμιση που υπήρξε ποτέ, ενώ την χαρακτήρισε επιτυχημένη όσον αφορά το επίπεδο συμμετοχής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου υπουργού, οι αιτήσεις θα αγγίξουν τις 450.000, που σημαίνει ότι ένας στους τρεις οφειλέτες θα μπει στη ρύθμιση.

Αναφορικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε ότι όλοι οι συνταξιούχοι οι οποίοι, με βάση την απόφαση του ΣτΕ, δικαιούνται επιστροφή αναδρομικών, θα ικανοποιηθούν πλήρως, υπό την αίρεση της δυνατότητας και της αντοχής της εθνικής οικονομίας.

«Το πόσοι και πόσα θα τα δούμε στην τελική απόφαση, ενώ το πότε θα καθοριστεί από το ύψος των αναδρομικών» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει