Τα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς

191

Με τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινάει συναντήσεις από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με κύριο ζήτημα την ψήφο των ομογενών.

Ήδη «κλείδωσε» το πρώτο ραντεβού στις 11:00 με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Εν συνεχεία στις 12.00 ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οριστικοποιήθηκαν και τα υπόλοιπα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς, τα οποία θα γίνουν στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, καθώς στις 17.00 θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και στις 18:00 με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Μέσα στην ημέρα θα οριστικοποιηθεί και η συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Εξάλλου, ήταν κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο ταξίδι του στη Νέα Υόρκη κατά την ομιλία του στους Έλληνες ομογενείς στην Αστόρια ότι θα προχωρήσει άμεσα.

Την ίδια ώρα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ανταποκριθούν σε όσα προβλέπει το Σύνταγμα, χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να είναι ισοδύναμη με εκείνη των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εσωτερικό και σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών και εκείνοι που βρίσκονται στο εξωτερικό για να σπουδάσουν ή να εργαστούν να μη μπορούν να ψηφίσουν.

Υπογράμμισε ότι όσοι αρνούνται να διευκολύνουν τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στο τόπο κατοικίας τους ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα να ψηφίζουν μόνο σε εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι θα ζητηθεί από το υπουργείο Εσωτερικών σε όσους επιθυμούν να ψηφίσουν να κάνουν αίτηση και τα στοιχεία τους θα διασταυρωθούν για να διαπιστωθεί αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Και διευκρίνισε ότι οι Έλληνες που έχουν δηλώσει μόνιμη κατοικία το εξωτερικό και διατηρούν ΑΦΜ είναι περίπου 350.000, ενώ διαβεβαίωσε ότι η όλη διαδικασία θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια και υπό τον έλεγχο όλων των κομμάτων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει