Νέα ένταση μεταξύ Σπανάκη-Ξυλούρη στο Δημοτικό Συμβούλιο

1,182

Νέα επίθεση εξαπέλυσε στη δημοτική Αρχή η δημοτική σύμβουλος Α. Σπανάκη Κοχιαδάκη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν άρχισε να τοποθετείται στο Σώμα για το θέμα της ΔΕΠΑΝΑΛ ο πρόεδρος της κ. Γ.Ξυλούρης, από τον οποίο ζήτησε για μια ακόμα φορά να ανακαλέσει. Νωρίτερα, τον κ. Ξυλούρη είχε προκαλέσει να ζητήσει συγγνώμη και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Κουράκης, πράγμα που δεν έγινε.

Η κ. Σπανάκη, απευθυνόμενη στο Προεδρείο του Σώματος, είπε ότι διαγράφηκε από τη Δημοτική Αρχή για μια ανάρτησή της στο Facebookενώ ο κ. Ξυλούρης ο οποίος προέβη σε τόσο σοβαρή λεκτική προσβολή και δεν έχει ζητήσει ακόμα συγνώμη παραμένει αλώβητος. Ακολούθησε η τοποθέτηση του κ.Καραντινού, ο οποίος τόνισε ότι πάντα υποστηρίζει τους θιγόμενους δημοτικούς συμβούλους, ωστόσο, όπως είπε η δημοτική Αρχή, πήρε σαφή θέση στο όλο θέμα χωρίς αστερίσκους, καταδικάζοντας ευθέως το γεγονός.

Πρόσθεσε, ωστόσο, με νόημα ότι θέση της δημοτικής Αρχής είναι ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν και το αντίστοιχο θα πρέπει να πράξουν και οι άλλοι. Ακολουθησε η τοποθέτηση του κ. Ξυλούρη, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά στο όλο θέμα και άρχισε να τοποθετείται επί της ουσίας του θέματος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ.

Από την πλευρά της η κ. Σπανάκη, μόλις άρχισε να μιλά ο κ. Ξυλούρης αποχώρησε, ενώ νωρίτερα, ανάρτησε στο Facebookανάρτησε επιστολή της προς τον δήμαρχο στην οποία αναφέρει τα εξής: «Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικoύ Συμβουλίου έγινα δέκτης μιας χυδαιότητας- μιας σεξιστικής και απεχθούς δημόσιας έκφρασης ενός πολίτη μέσα στον ναό της τοπικής Δημοκρατίας μας, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προς τιμή τους όλες οι δημοτικές παρατάξεις (τις οποίες και ευχαριστώ), πλην της παράταξης του Δημάρχου της οποίας ο πολίτης είναι στέλεχος, αποχώρησαν από την αίθουσα της συνεδρίασης. Αντιλήφθηκαν τη βαρύτατη αγένεια και προσβολή στο πρόσωπο μιας γυναίκας, μιας εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου αλλά και την απαξίωση του δημοτικού σώματος. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην “εκκλησία” του Δήμου δεν έχουν θέση αγοραίες συμπεριφορές, οι οποίες και εν τέλει αντανακλούν την προσωπική ποιότητα του εκφραστή τους και αυτήν της παράταξης που τον συντηρεί στις τάξεις της…

Πολλώ μάλλον όταν ο πολίτης και στέλεχος της δημοτικής Αρχής όχι μόνο επιμένει στις εκφράσεις του όπως ευθαρσώς αναφέρεται σε ιστοσελίδα web-ραδιοφώνου χωρίς να διαψευστεί, αλλά επιπλέον εκφράζει και σκοταδιστικές και αντιδημοκρατικές απόψεις εναντίον γενικά των γυναικών χαρακτηρίζοντάς τες ως κατώτερες του. Αλήθεια, η δημοτική Αρχή του κ.Λαμπρινού θα επιμένει ακόμη ότι η συμπεριφορά του στελέχους της είναι μεμονωμένο ατυχές γεγονός;

Δυστυχώς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ως άλλος Πόντιος Πιλάτος ένιψε για άλλη μια φορά τας χείρας του, αποτυγχάνοντας να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου: να είναι ο εγγυητής καταρχήν της πολιτικής ευπρέπειας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος έκανε για άλλη μια φορά θόρυβο με την εκκωφαντική σιωπή του κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτοπεριοριζόμενος στην ανακοίνωση ότι η ανάρμοστη φράση δε θα καταχωρηθεί στα πρακτικά. Η εκ των υστέρων καταδίκη της συμπεριφοράς του στενού του συνεργάτη και μάλιστα με μία ανακοίνωση, η οποία βρίθει ανακριβειών, ουδόλως τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του, όταν μάλιστα έχει προηγηθεί η «πατρική» στήριξή του.

Θέλω να πιστεύω ότι το εις βάρος μου περιστατικό θα σταθεί αφορμή, για όσους δεν έχουν ιδιόκτητη πολιτική καλλιέργεια, να συνειδητοποιήσουν ότι ο Δήμος δε συγχωρεί συμπεριφορές καταγωγίων…

Αναμένοντας για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας μου, αλλά και της αξιοπρέπειας όλων των γυναικών, δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι κάθε νόμιμου δικαιώματός μου».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει