Ικανοποίηση για τις πληρότητες και τον Οκτώβριο, νοσταλγία για τις απουσίες

ΛΕΙΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ THOMAS COOK

489

Καλές πληρότητες εμφανίζουν τα ξενοδοχεία το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στην Κρήτη ενώ πολύ καλά κινήθηκε και ο Σεπτέμβριος στο νησί.

Ωστόσο, όπως σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, η έλλειψη των πελατών της Thomas Cook είναι εμφανής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων έκαναν τις τελευταίες ημέρες διακοπές στην Κρήτη έχει αναχωρήσει -τα πρώτα ξενοδοχεία έχουν αρχίσει να κλείνουν- και παραμένουν περίπου 1.500-2.000 τουρίστες του συγκεκριμένου τουρ οπερέιτορ.

Εξετάζεται η κατάργηση του τέλους διαμονής

Εντωμεταξύ, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Έθνος της Κυριακής”, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση είναι ήδη σε συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος “ώστε η πτώχευση της Thomas Cook να μην επιδεινώσει υπέρμετρα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων”.

Εγκαλεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την διόγκωση της Thomas Cook στην ελληνική αγορά καθώς “δοθηκαν 4,5 εκατ. ευρώ”, ενώ “σε αντιδιαστολή, ο ΕΟΤ φέτος, έπειτα από εντολή μου έκοψε εντελώς τη χρηματοδότηση της εταιρείας”.

Αναφορικά με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι η κυβέρνηση “θα επανεξετάσει και τη χρησιμότητα του τέλους διαμονής και όλες οι λύσεις είναι στο τραπέζι. Ακόμα και η πλήρης κατάργησή του”.

Επίσης εκτιμά ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να συμπεριλάβει στο πακέτο των φοροελαφρύνσεων και “τη μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο που αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ”.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει