Ομάδες εθελοντών πολιτικής προστασίας

και σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών στο Ίνι

166

Η εκπόνηση ενός τοπικού σχεδίου για την αποτελεσματική πρόληψη των απειλών, την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων φυσικών καταστροφών καθώς  και η δημιουργία ομάδας εθελοντών, προτάθηκαν και υιοθετήθηκαν στην επιτυχημένη εκδήλωση, ευαισθητοποίησης για την  κλιματική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολύκεντρο Ινίου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ινίου-Μοναστηρακίου, με την στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, του Europe Direct, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και της κοινότητας Ινίου.

Οι παριστάμενοι θεσμικοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας, Περιφέρειας, βουλευτές, αυτοδιοίκησης, φορείς, των υπηρεσιών προστασίας, διάσωσης αλλά και πολίτες, έστειλαν μήνυμα στους ισχυρούς της γης για την ανάγκη έμπρακτων ενεργειών τους για την προστασία του περιβάλλοντος από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αλλά και την ευαισθητοποίηση όλων φορέων-πολιτών στο νησί και την χώρα για την ενδυνάμωση των δράσεων ευαισθητοποίησης και προετοιμασίας για την αποτροπή και την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Η εκδήλωση, ευαισθητοποίησης για την  κλιματική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολύκεντρο Ινίου
Στα αριστερά ο πρόεδρος του Συλλόγου Τίτος Κοκολάκης

«Ενημερώσου, Δράσε, Πρόλαβε, οι φυσικές καταστροφές απειλούν την ζωή και την περιουσία σου» ήταν το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης, ενώ για το κεντρικό θέμα «Κλιματική Αλλαγή-Φυσικοί Κίνδυνοι. Αντιμετώπιση Έκτακτων Αναγκών» μίλησαν επιστήμονες -ερευνητές και αρμόδιοι των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, διασωσης, εθελοντών και άμεσου επεμβάσεων.

Τους εκπροσώπους των Αρχών, φορείς, ομιλητές και το πολυπληθές ακροατήριο καλωσόρισαν απευθύνοντας χαιρετισμό ο πρόεδρος του Πολιτιστικου συλλόγου Ίνιου-Μοναστηρακίου Τίτος Κοκολάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο δήμαρχος Μινώα Μανόλης Φραγκάκης.

Ο κ. Κοκολάκης, καλοσωρίζοντας τον κ. Συριγωνάκη ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη, για την πολύχρονη, επιτυχή συνεργασία με τον σύλλογο και τους φορείς του νησιού, ενώ και ο κ. Συριγωνάκης στον χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια για την επιτυχία της εκδήλωσης στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Μιλησε επίσης για της δράσεις της Περιφέρειας στην περιβαλλοντική προστασία και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τους φορείς για το κοινό καλό και την ανάπτυξη του νησιού. Ο κ. Συριγωνάκης μάλιστα νωρίτερα είδε επί τόπου ζητήματα υποδομών που χρήζουν αντιμετώπισης και ενημερώθηκε σχετικά με την λύση τους από τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ινιου, Νεκτάριο Κοκολάκη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει