Επανεκκίνηση της καρδιάς με τα χέρια

359

Όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή και με εργαλεία τα χέρια μας μπορούμε να επανεκκινήσουμε μια καρδιά!

Το πώς, μπορούμε να το μάθουμε από έμπειρους εκπαιδευτές στην ενημερωτική εκδήλωση που οργανώνεται στο Ηράκλειο.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 από τις 10:00 έως τις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στο αίθριο της Λότζια εκδήλωση ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής στο πλαίσιο της 6ης Πανευρωπαϊκής/ 2ης Παγκόσμιας  Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς   που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council – ERC www.erc.edu).

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις ανα τον κόσμο και στόχο έχουν την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού όσον αφορά την καρδιακή ανακοπή. Η καρδιακή ανακοπή είναι μία από τις πιο συχνές αιτίες θανάτου παγκοσμίως, με 300.000 θύματα το χρόνο στην Ευρώπη. Ωστόσο η έγκαιρη αναγνώριση και η διενέργεια ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης) από τους παρευρισκόμενους θα μπορούσε να αυξήσει τα ποσοστά επιβίωσης σημαντικά.

Η εκδήλωση, με κεντρικό σύνθημα «Όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή, μόνο με τα χέρια»,  έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό πάνω στο θέμα της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, μιας απλής διαδικασίας που με μόνο εργαλείο τα χέρια μας μπορεί να επανεκκινήσει μια καρδιά!

Στην εκδήλωση θα γίνει προβολή ενημερωτικών βίντεο, επιδείξεις αντιμετώπισης της καρδιακής ανακοπής και πρακτική εξάσκηση όσων απο τους παρευρισκόμενους το επιθυμούν με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών του ERC. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.

Στο Ηράκλειο την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει το  Εργαστήριο Αναζωογόνησης της Αναισθησιολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, που είναι αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό κέντρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΒΓΝΗ. Η εκδήλωση γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Π.Ε. Ηρακλείου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.restartaheart.eu και τη σελίδα της πρωτοβουλίας στο facebook: www.facebook.com/blsheraklion.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο e-mail: [email protected] και στο τηλέφωνο 6985897191 (Αναστασία Σπαρτινού-διευθύντρια σεμιναρίων ERC).

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει