Έρχονται οι επιδοτήσεις για τους αγρότες

5.650

Το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθεί η πρώτη φάση της βασικής ενιαίας ενίσχυσης των αγροτών για το 2019.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός Πληρωμών Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει την πληρωμή μέρους της ενίσχυσης την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ηρακλείου Μύρωνα Χιλετζάκη, υπάρχει η πληροφόρηση πως η ημερομηνία πρέπει να θεωρείται δεδομένη και είναι αυτή για την οποία δεσμεύεται ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με βάση την υφιστάμενη ενημέρωση και όπως συμβαίνει κάθε έτος, η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης στην πρώτη φάση της θα αφορά το 70%.

Από πλευράς Οργανισμού αναφέρεται ότι στις 23 Οκτωβρίου θα είναι όλα έτοιμα από πλευράς του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ την αμέσως επόμενη ημέρα θα δοθεί η σχετική εντολή προς την τράπεζα.

Ο Οργανισμός Πληρωμών Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων έχει ήδη αρχίσει τις διαδικασίες για να φορτωθούν στο σύστημα οι απαραίτητες πληροφορίες πριν την πληρωμή.

Η διοίκηση υποστηρίζει πως θα είναι έτοιμη αμέσως μετά τις 16 Οκτωβρίου να αποσταλούν τα πρώτα αρχεία πληρωμών και να γίνουν οι πρώτοι έλεγχοι.

Η συγκεκριμένη διαδικασία πάντως θεωρείται σύνθετη και χρειάζεται κάποιες μέρες για να ολοκληρωθεί, με στόχο να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη και αστοχίες κατά την ημέρα πληρωμής της πρώτης δόσης από την ενιαία ενίσχυση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει