ΙΤΕ: Στον Ραφαήλ Σκαλίδη το πρώτο βραβείο

Ο κ. Ραφαήλ Σκαλίδης

Στον ερευνητή του Ινστιτούτου Αστροφυσικής, κ. Ραφαήλ Σκαλίδη, απονέμεται το πρώτο βραβείο του Συλλόγου Φίλων Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Η τελετή, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Φώτη Καφάτου, θα γίνει σήμερα στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα «Καστελλάκη» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

Θα προηγηθούν δύο ομιλίες γύρω από το ενδιαφέρον θέμα της προόδου και της προοπτικής των θετικών επιστημών αλλά και των ηθικών διλημμάτων που δημιουργούνται.

Ειδικότερα θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΙΤΕ και καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νεκτάριος Ταβερναράκης με θέμα: «Η έρευνα στο χώρο των θετικών επιστημών και το αύριο του ανθρώπου» και η καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Βούλα Τσινόρεμα με θέμα: «Οι επιστήμες στην κοινωνία και ο πρακτικός τους προσανατολισμός».

Η εκδήλωση θα κλείσει με την απονομή  του βραβείου «ΚΑΡΑΤΖΗΣ » στον ερευνητή του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του ΙΤΕ κ. Ραφαήλ Σκαλίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία «ΚΑΡΑΤΖΗΣ Α.Ε.» αποδέχτηκε την πρόταση του Συλλόγου  Φίλων ΙΤΕ, να χρηματοδοτήσει ένα βραβείο ύψους 3.000 ευρώ, που θα απονέμεται, κάθε χρόνο, επί πέντε έτη, σε έναν ερευνητή του Ιδρύματος για το επιστημονικό και ερευνητικό του έργο.

Για την απονομή του φετινού βραβείου συγκροτήθηκε ειδική επιτροπή από τους Οδυσσέα Ζώρα, πρώην πρύτανη  του Παν. Κρήτης, Νεκτάριο Ταβερναράκη,  πρόεδρο του ΙΤΕ. Ελευθέριο Ζούρο,  ομότιμο Καθηγητή  του Παν. Κρήτης – ακαδημαϊκό, Ηλία Κούβελα,  ομότιμο  καθηγητή του Παν. Πατρών και Ζαχαρία Καραταράκη, φιλόλογο-  πρόεδρο  Συλλόγου Φίλων  ΙΤΕ.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι υπήρχαν προτάσεις από όλα τα ινστιτούτα  και μετά από αξιολόγηση των ακαδημαϊκών προσόντων των προταθέντων αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθεί το βραβείο στον κ. Ραφαήλ Σκαλίδη.

Ο κ. Σκαλίδης  είναι υποψήφιος διδάκτορας  με πολλές και πολύ σημαντικές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια.  Ήταν αριστούχος φοιτητής και προπτυχιακός και μεταπτυχιακός  του Φυσικού τμήματος του Παν/μίου Κρήτης, όπου και συνεχίζει την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής. Την εκδήλωση θα συντονίσει η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει