Παραμυθάδες έλεγαν παραμύθια για 5 ώρες

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΧΟΥΜΕΡΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΧΟΥΡΔΑΚΗ

136

Για πέντε  ώρες παραμυθούδες και παραμυθάδες, από όλα τα διαμερίσματα της Κρήτης , αφηγούνταν το ένα παραμύθι μετά το άλλο ,στη βραδιά αφήγησης παραμυθιών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Χουμέρι Αρκαλοχωρίου, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2020, στη μνήμη του Αριστοφάνη Χουρδάκη.

Η  προσέλευση  στην εκδήλωση ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων   στην ωραιότατη αίθουσα του Αγίου Φανουρίου, οργανωμένη από το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας με τη συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου Χουμεριανών και της Ενορίας.

Και βέβαια την παράσταση έκλεψαν οι γιαγιάδες.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού έδωσε τον καλύτερο εαυτό του και προσέφερε όλα τα αγαθά του Θεού.

Στο διάλειμμα υπήρξε το γλυκό κέρασμα και στο τέλος το καλό φαγοπότι.

“Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Σύλλογο και σε όλες τις γυναίκες αλλά και τους άντρες του Χουμερίου

Και βέβαια στις αφηγήτριες και τους αφηγητές αλλά και στις συντονίστριες της εκδήλωσης. Τη Μαρίνα – Στέλλα Μαρινάκη και τη Μαρία Χαραλαμπάκη.

Αλλά και στον Νικόλαο Ταμπάκη για την πολύ καλή του ανακοίνωση.’’τονίζουν οι διοργανωτές.

Η εκδήλωση του 2019 για το παραμύθι, πάντα στη μνήμη του Αριστοφάνη Χουρδάκη, του μεγάλου παραμυθά της Κρήτης, θα γίνει στους Αποστόλους  Πεδιάδας, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου  , με τη συνδρομή των φορέων του χωριού.

Την ημέρα εκείνη θα γίνει η βράβευση αυτών που θα διακριθούν στον διαγωνισμό καταγραφής, μη καταγεγραμμένων μέχρι τώρα, κρητικών παραμυθιών αλλά και η βράβευση όσων διακριθούν στον διαγωνισμό σύνθεσης- συγγραφής νέων  παραμυθιών. Και βέβαια θα γίνει και αφήγηση κάποιων από αυτά τα παραμύθια.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει