Ερώτηση για τους κόμβους

132

Το θέμα των κόμβων Αγίας Πελαγίας που ανέδειξε με ρεπορτάζ της η «Π», φέρνει στη Βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25 Ηρακλείου, Γιώργος Λογιάδης.

Ο βουλευτής αναφέρεται στην ερώτησή του στο χρονικό της υπόθεσης, κάνοντας σαφές ότι με «έγγραφό της η Διεύθυνση Υποδομών Σταθερής Τροχιάς Συντηρήσεων και Ασφάλειας (Δ14) αφήνει να εννοηθεί ότι αιτία της εμπλοκής είναι η στάση της ΕΦΑ Ηρακλείου όσον αφορά σε διαδικαστικά θέματα που σχετίζονται με την επίβλεψη των εργασιών από αρχαιολόγο».

«Μάλιστα αναφέρεται ότι οι καθυστερήσεις ελλοχεύουν τον κίνδυνο της απένταξης του έργου» συμπληρώνει ο κ. Λογιάδης προσθέτοντας:  «Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη, με δηλώσεις προς τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφέρει ότι η ΕΦΑ Ηρακλείου δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις καθυστερήσεις.  σΕίναι γνωστό σε όλη την Κρήτη πως στο συγκεκριμένο τμήμα είναι ακόμα νωπό το αίμα των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο».

Ο κ. Λογιάδης καταλήγει ρωτώντας τον αρμόδιο υπουργό «ποιοι οι λόγοι για τη διακοπή των εργασιών του συγκεκριμένου έργου και τι ενέργειες σκοπεύει να αναλάβει το Υπουργείο για τον συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου».

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει