MICRO μ FESTIVAL: 12 πόλεις ψηφίζουν ταυτόχρονα για την αγαπημένη τους ταινία

123

Το Microμ Festival, το πλέον ανερχόμενο ετήσιο ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, θα πραγματοποιηθεί για 9η χρονιά από τις 9 έως τις 13 Οκτωβρίου 2019 ταυτόχρονα σε 12 πόλεις, μεταξύ των οποίων το Ηρακλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Οι εκδηλώσεις στο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθούν στον Κινηματογράφο “Αστόρια” στις 12 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα για το διαγωνιστικό μέρος  στα Ιδρύματα Α. και Μ. Καλοκαιρινού στις 13 του μήνα για το διεθνές μέρος και την ίδια μέρα.

Στόχο του φεστιβάλ αποτελεί η διάδοση της ταινίας μικρού μήκους και η προβολή της αξιόλογης δουλειάς νέων Ελλήνων κινηματογραφιστών του είδους στην ελληνική περιφέρεια και το εξωτερικό.

Το  κοινό του αγαπημένου κινηματογραφικού φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια πλούσια κινηματογραφική εμπειρία σκορπισμένη απ’ άκρη σε άκρη της Ευρώπης.

Η κεντρική εκδήλωση του IMMF 2019, το “ζωντανό” ελληνικό  διαγωνιστικό μέρος του, θα προβληθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου ταυτόχρονα στις 12 πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού προσκαλώντας το κοινό να ψηφίσει την αγαπημένη του ελληνική ταινία μικρού μήκους, η οποία θα ανακοινωθεί αργότερα την ίδια βραδιά σε απευθείας συνδέσεις με όλες τις πόλεις.

Τις υπόλοιπες ημέρες οι θεατές στις περισσότερες πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να επιλέξουν τις αγαπημένες τους ευρωπαϊκές “μικρές” ταινίες πρώτης προβολής στο διεθνές μέρος καθώς και το ειδικό αφιέρωμα, μία θεματική  ενότητα του IMMF 2019, με τίτλο “Micro Future: η Τεχνολογία του Αύριο”, αφιερωμένη φέτος στην έρευνα και την καινοτομία με ειδικό βάρος στον κινηματογράφο.

 

Οι ταινίες

Οι δεκαπέντε ταινίες που προβάλλονται κάθε χρόνο στο διαγωνιστικό μέρος του Microμ προέρχονται από μια επιλογή εκατοντάδων- και πλέον – αιτήσεων συμμετοχής. Αυτό, εκτός από μια μικρή πρώτη νίκη για τους δημιουργούς τους, τις καθιστά ιδιαιτέρως πολύτιμες και για εμάς.

Κάθε μια, με τη διαφορετική της ματιά, δίνει το στίγμα του φεστιβάλ και συμπληρώνει το μοναδικό μωσαϊκό που θα απολαύσει φέτος το κοινό του φεστιβάλ σε όλες τις πόλεις του δικτύου της αυθεντικής «γιορτής» του κινηματογράφου.

Οι δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν «ζωντανά» τον Οκτώβριο στο IMMF2019 διεκδικώντας την αγάπη του κοινού είναι οι εξής: (αλφαβητικά)

 1. «Ave Eva» της Oliwia Twardowska
 2. «Birds With No Legs » του Παύλου Σταμάτη
 3. «Chopper» του Γιώργου Καψανάκη
 4. «HeatWave» του Φωκίωνα Ξένου
 5. «Muffin » του Daniel Bolda
 6. «One Day One Fly» του Πέτρου Νιαμονιτάκη
 7. «PhalaenopsisAlba» της Γεωργίας Μ. Σωτήρχου
 8. «SpringtimeRest» του Γιάννη Ζαφείρη
 9. «Η Ιστορία Του Γιάννη» της Βούλας Γερμανάκου Κοψίνη
 10. «Ιφιγένεια: Όχι Πια Δάκρυα» του Γιώργου Γεωργακόπουλου
 11. «Μίλα» του Ανδρέα Βακαλιού
 12. «Ονειρεύτηκα Τα Λευκά Χριστούγεννα » του Δημήτρη Γιαμλόγλου
 13. «Όταν Ο Κωστής Συνάντησε Την Μαίρη» της Σελήνης Παπαγεωργίου
 14. «Τέταρτος Τοίχος» του Δημήτρη Γκότση
 15. «Το Δάσος » της Λίας Τσάλτα

Ευχαριστούμε όλους τους δημιουργούς που εμπιστεύτηκαν στο IMMF2019 τη δουλειά τους καθώς και τα μέλη της προκριματικής επιτροπής (Γιούλικα Σκαφιδά, Ρόμπυ Εκσιέλ, Αλέξης Τσάφας, Σίμος Κυπαρισσόπουλος) που ανέλαβε το δύσκολο έργο της επιλογής μόνο δεκαπέντε εξ αυτών.

Το βραβείο της αγαπημένης ταινίας του Microμ συνοδεύουν σημαντικές προσφορές υπηρεσιών από τις εταιρείες RGBStudios, BLK, Nikonκαι Videopress.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει