ΚΑΣΤΕΛΛΙ – ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ: Ζητούν από τον ιεράρχη να “ακυρώσει” το αεροδρόμιο

764

Ως και στον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ. Ανδρέα έφθασαν πολίτες της Πεδιάδας, ζητώντας του να μεριμνήσει σε σχέση με το θέμα του νέου διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλλι.

Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας
Ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας

Οι πολίτες που υπογράφουν την επιστολή, την οποία παραλαμβάνει ο Μητροπολίτης, τονίζουν πως η νέα πραγματικότητα του διεθνούς αεροδρομίου ουσιαστικά καταστρέφει τις περιουσίες τους και δεν τους προσφέρει τίποτα περισσότερο εκτός από κάποιες ευτελείς αποζημιώσεις.

Οι πολίτες της Πεδιάδας ζητούν από τον Μητροπολίτη να συμβάλει στον βαθμό που μπορεί στην ακύρωση του έργου, ζητώντας του παράλληλα να εξετάσει, εφόσον έχει τη δυνατότητα, την εναλλακτική λύση αξιοποίησης και αναβάθμισης του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

«Σας μεταφέρουμε την αγωνία των κατοίκων, όσων δεν επαναπαύθηκαν στην ψευδαίσθηση των όποιων αποζημιώσεων, που βρίσκονται σε αδιέξοδο, αντιμετωπίζοντας τη νέα αμετάκλητη πραγματικότητα της οριστικής καταστροφής των περιουσιών τους και των πατρογονικών τους να ευτελίζεται με το χειρότερο τρόπο, στο όνομα πάντα της «ανάπτυξης».

Ο πραγματικός τους πλούτος: το υγιές φυσικό περιβάλλον, αλλά και η ανυπολόγιστης αξίας πολιτιστική κληρονομιά τους» αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

«Εμείς σαν προβληματισμένοι πολίτες, που ανησυχούμε για το μέλλον του νησιού μας και του τόπου μας, σας καλούμε να συστρατευθείτε με τον δίκαιο αγώνα των πολύπαθων συνανθρώπων μας και να συμβάλετε με όσες δυνάμεις δύνασθε στην ακύρωση αυτού του παράλογου και καταστροφικού έργου, εφόσον υπάρχει η εναλλατική λύση, οικονομικότερη και με ασύγκριτα λιγότερο περιβαλλοντικό κόστος, αυτή της επέκτασης και αναβάθμισης του αερολιμένος Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει